© SOOC/Nick Paleologos

Ένταση και χημικά σε διαμαρτυρία φοιτητών στα Προπύλαια

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, όπου φοιτητές ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο με άνδρες των ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση χημικών.



Η «περιφρούρηση» του κτηρίου από τα ΜΑΤ έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα, ημέρα που πραγματοποιήθηκε ακόμη μία διαμαρτυρία φοιτητών στο σημείο, με εντολή του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θόδωρο Φορτσάκη, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τους φοιτητές που, με αποφάσεις των συλλόγων τους, είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος, ενάντια στις διαγραφές των φοιτητών.


foit_poreia_prop.jpg
Φωτο: SOOC/Nick Paleologos

Οι διοικητικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν έκτοτε ότι είναι κλειδωμένες όλες οι πύλες του συγκροτήματος.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, «η είσοδος επιτρέπεται από τους φύλακες - εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκείνους της ιδιωτικής εταιρείας security μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (ώρες προσέλευσης και αποχώρησης)».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «οι συνθήκες αυτές, πέραν του ότι συνιστούν περιορισμό της ελευθερίας τους, ενέχουν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά τους, καθώς στερούνται της δυνατότητας να εξέλθουν άμεσα και με ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού κλπ».


foit_poreia_prop2.jpg
Φωτο: Intime News / Μπαλτάς Κώστας

Πηγές: Η Ναυτεμπορική (Μάκης Συνοδινός), Δρομογράφος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16/10/2014 - 17:19