Βγήκαν τα..πιστόλια στη δικαιοσύνη. Στο πειθαρχικό Ισ. Ντογιάκος και η βοηθός του εφετείου Αθηνών

Θόδωρος Βαρίκος

Στην ιστοσελίδα αυτή με ημερομηνία 25 Μαρτίου 2015,και με αφορμή την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον τέως υπουργό κ. Γ.Παπακωνσταντίνου (ένα χρόνο με αναστολή) και με τίτλο «Γιατί έγινε αυτό το Ειδικό δικαστήριο» είχαμε αναλύσει ακριβώς τη δομή, τη λειτουργία, τη νοοτροπία, τις πρακτικές, τις εξαρτήσεις και τις υπόγειες ...κουτοπονηριές της ελληνικής δικαιοσύνης.
Είχαμε δε καταλήξει στο συμπέρασμα –πόρισμα, ότι για το βούλιαγμα της χώρας, πρώτοι υπαίτιοι είναι οι δημοσιογράφοι, που δεν γράφουν και δεν λένε ...τα κρίσιμα που ακούν και βλέπουν και, δεύτεροι υπαίτιοι οι δικαστές, που τις σοβαρές υποθέσεις τις στέλνουν η... στο αρχείο, η οι προηγούμενοι, ες στους επόμενους, ες συναδέλφους τους η οι προϊστάμενοι, ες δήθεν «τις αναθέτουν» στους ελεγχόμενους,ες εξαρτημένους και πολλάκις εκβιαζόμενους, λόγω καλυμμένων …παραπτωμάτων τους.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ …ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Αναβλήθηκε, λέει, η σύγκληση της Ολομέλειας των Εισαγγελέων της Αττικής, που ήταν προγραμματισμένη για (χθες Πέμπτη 8/10/2015) με θέμα συζήτησης την «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Θάνου, στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας». Την σύγκληση της Ολομέλειας είχε προκαλέσει-- προαναγγείλει ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογάκος. Και γιατί ζητούσε συνέλευση των Εισαγγελέων ο κ. Ντογάκος ; Διότι λέει του αμφισβήτησε τη νομιμότητα (παρατυπία) της εκλογής του, ως προισταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας (σ.σ τέτοια κρισιμότατα θέματα δεν θα ακούσετε, δεν θα δείτε, ούτε θα διαβάσετε στα μέσα ενημέρωσης, γιατί πρέπει και ο λαός ως πρόβατο, να είναι η Ν.Δ η ΠΑΣΟΚΟ ΠΟΤΑΜΙ).
Στην ουσία βέβαια, είναι ξεκαθάρισμα.. λογαριασμών ανάμεσα στις.. παρατάξεις των δικαστών, που έμμεσα ελέγχονταν από τα δύο πάλαι ποτέ, μεγάλα κόμματα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί (μέγα ζητούμενο) να βάλλει κάποια μορφή στο χάος, της θεσμικής παρατυπίας και παρανομίας.

Γιατί δεν πήγαν οι Εισαγγελείς στη συνέλευση; Διότι ως γνώστες της «ράτιο λέγκις» (της εσωτερικής λογικής της ελληνικής δικαιοσύνης) από μέσα και από κοντά, ψυλλιάστηκαν, ότι το πρόβλημα του Ντογάκου, δεν ήταν πολύ…προσωπικό, αλλά βαθύτατα πολιτικοιδεολογικόφιλοσοφικό. Εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι: Μόνος του προήχθη σε προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο κ. Ντογάκος; Φυσικά όχι. Μέχρι στιγμής είχε συνεργούς τουλάχιστον τέσσερις …συναδέλφους του ανώτερους και κατώτερους.
Άρα αμέσως το ζήτημα παύει να είναι… προσωπικό. Σε καμιά περίπτωση ωστόσο, δεν είναι θεσμικό –πολιτικό, όπως το σκαρφίστηκε ο κ. Ντογάκος, απλώς πήγε να βάλλει, λόγω κεκτημμένης ταχύτητας και παλαιολιθικής νοοτροπίας, στο παιχνίδι του όλους τους εισαγγελείς της Αττικής, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τη δουλειά την έκανε το …κουαρτρέτο. Για αυτό και δεν πέτυχε στήριξη, αλληλεγγύη και συναίνεση από τους συναδέλφους του.

                                   ΔΥΟ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 λοιπόν, εκλέγεται προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, ο Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. Στις 30 Οκτωβρίου του ιδίου χρόνου, εξελέγη Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Κατά το νόμο, αφ’ ενός δεν επιτρέπεται παραίτηση πριν τη εξάντληση της θητείας και αφ’ ετέρου μέχρι τις εκλογές της 29ης του 2014 δεν είχε υπογραφεί το Π.Δ για τη μετάθεσή του στον Άρειο Πάγο. Δεν αρκέστηκε σε αυτά, αλλά παραιτήθηκε και από το δικαίωμα ανάκλησης της παραίτησής του.
Στη συνέχεια στο παιχνίδι «μπήκε», ο πράγματι αξιόλογος επιστημονικά και έντιμος αντιεισαγγελέας εφετών κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας, …προβιβαζόμενος παράτυπα ωστόσο, σε εισαγγελέα Εφετών , γιατί διαφορετικά δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει. Τα περιστατικά τα γνωρίζει φυσικά η αναπληρώτρια προισταμένη Εισαγγελέας κ. Γεωργία Τσατάνη και το παίζει …αλλοδαπή, ενώ είχε …καθήκον να τα αποτρέψει.


Στη συνέχεια ο κ. Ντογάκος καταφεύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζιαμάνη, και ζητεί προφανώς κατευθύνσεις. Ίσως από κοινού συναποφάσισαν τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών για αύριο Πέμπτη, που τελικά ματαιώθηκε. Αυτό λοιπόν είναι το κουαρτρέτο.

                                 Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ Ν.ΛEΟΝΤΗΣ

Στην υπόθεση μπήκε και ο Άρειος Πάγος, μέσω της Προέδρου κ. Θάνου, η οποία με το εμπιστευτικό έγγραφο 85 ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος έδωσε παραγγελία να διωχτούν πειθαρχικά οι εισαγγελείς κ. Ντογάκος και Τσατάνη, για την παράτυπη εκλογή του πρώτου.

Το γεγονός που εκφόβισε λέει τους Εισαγγελείς και ματαίωσαν τη συνέλευση, ήταν η απόκρυψη εκ μέρους του κ. Ντογάκου, την κλήση σε απολογία με έγγραφες εξηγήσεις από τον επικεφαλής των επιθεωρητών του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαο Λεοντή, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μέχρις εδώ τα πραγματικά στοιχεία—περιστατικά περί της φερόμενης, από τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, παράτυπης εκλογής του προισταμένου κ. Ντογιάκου.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα …στοιχεία πραγματικά περιστατικά του …τυφλού και έξω από κλίκες, φατρίες, παρατάξεις και πολιτικά στρατόπεδα, υπογράφοντα, με ο,τι έχει πέσει στην αντίληψή του, από ακροατήρια και δικογραφίες, χωρίς φόβο, πάθος και απωθημένα:
1ον Είναι αλήθεια η ανακρίβεια ότι ο κ. Ντογάκος είχε παραπέμψει στις ελληνικές καλέντες, το φοβερό θέμα των πλαστών διαθηκών με τα ακίνητα(κυρίως κτήρια και διαμερίσματα στην περιφέρεια του δήμου Αθηνών) με εμπλεκόμενους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πολιτικούς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης;
2ον Πρωταγωνίστησε ναι η όχι στις διώξεις κατά της «Χρυσής Αυγής», με άνωθεν πολιτικές εντολές που θα αποκαλυφθούν εναργώς στην ομώνυμη δίκη(σ.σ δεν αναφερόμαστε στη δολοφονία του μακαρίτη Φύσσα).

Η κ. Γεωργία Τσατάνη 1ον αφαίρεσε ναι η όχι τη δικογραφία στο στάδιο των διώξεων, από τους Εισαγγελείς διαφθοράς κ. Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση του Ανδρέα Βγαινόπουλου;
2ον αγνόησε η όχι την ελληνική βουλή, μη αποστέλλοντας τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά, στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος και αρχηγός κόμματος ; Κάποιοι ---δεν θέλω να γίνομαι αστυνομικός σκέψης ,και προθέσεων αλλά πράξεων---εκτιμούν πως αυτό εξαργυρώθηκε με την δύο φορές υποψηφιότητα της δικηγόρου κόρης της, με μεγάλο κόμμα, στις δύο τελευταίες εκλογές.
3ον σε δίκη με κατηγορούμενο τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Δυναμική» με ιδιοκτήτες το γνωστό συνδικαλιστή κ. Πουλαρίκα και την κ. Πόπη Τσουκάτου (σύζυγο «του στρατηγού») όχι μόνον την αθώωσε πανηγυρικά, όχι μόνον επέβαλλε στην ενάγουσα-θύμα, πρώην αστυνομικό κ. Αθηνά Περίδα και πρόστιμο πάνω από 1000 ευρώ, αλλά και στον υπογράφοντα που είχα δημοσιεύσει για την υπόθεση αυτή, δεν μου επέτρεψε να καταθέσω… λέξη.

Ο προιστάμενος της επιθεώρησης κ. Νίκος Λεοντής 1ον Τον έσωσε ναι η όχι ο τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, όταν αγνόησε την καυτή αναφορά του αδελφού ανώτερης δικαστού, για πλήθος ηθικών παραβάσεων, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του (του Λεοντή) στο Ντουμπάι, που για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, τον έστειλε η εκεί ελληνική πρεσβεία πακέτο, με την πρώτη πτήση;
2ον Γνωρίζετε τι έχει υποστηρίξει η πρώην σύζυγός του ανώτερη δικαστικός, στο κτήριο 4 της Ευελπίδων, όταν συζητιόταν η αίτηση διαζυγίου τους και ποια η σχέση του με ναυτιλιακή εταιρεία κρουαζιερών, κατά την διευθύντρια της; Για τις κρίσεις του σε τρεις υποθέσεις με πανελλήνιο ενδιαφέρον, (Ρικομέξ-ναυάγιο Σάμινα- ναυάγιο του πλοίου Δύστος) έχω κάνει ρεπορτάζ --κρίσεις, όταν γίνονταν οι δίκες.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12/10/2015 - 12:12