ΕΚΔΗΛΩΣΗ GCAS «Democracy Rising» Διεθνές Συνέδριο (Ανοιχτό και Ελεύθερο για το Κοινό) 16-19 Ιουλίου στο ΕΚΠΑ

Διεθνές Συνέδριο «Democracy Rising»
16-19 Ιουλίου,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σόλωνος 57
Ομιλητές: (Οι Παρακάτω Ομιλητές θα Παρευρεθούν στην Αθήνα)
Κεντρικοί Ομιλητές:
Κώστας Δουζίνας, Jodi Dean, Bruno Bosteels & Μαρία Αριστοδέμου
Tariq Ali, Kenneth Surin, Στάθης Κουβελάκης, Azfar Hussain, Paul Mason, Alex Callinicos, Μαρία Νικολακάκη, Αθηνά Αθανασίου, Creston Davis, Αθηνά Καρατζόγιαννη, Κωστής Καρπόζηλος, Giovanni Tusa, Δημήτρης Δαλάκογλου, Λεωνίδας Βατικιώτης, Claudia Landolfi, Peter Thompson, Άρης Χατζηστεφάνου II, Julie Resche, Theodore Koulouris, Sigrid Hackenberg, Srecko Horvat, Dave Hill, Stavros Stavrides Και Ειδικοί Καλεσμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Podemos.

Το σύνθημα της Μάργκαρετ Θάτσερ «δεν υπάρχει εναλλακτική» («there is no alternative»-ΤΙΝΑ) ήταν μία κήρυξη πολέμου, που ξύπνησε τους φόβους για νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν διαβρώσει και συστηματικά υποτιμήσει δημοκρατικά και βασισμένα στον Λαό κεκτημένα για πάνω από 30 χρόνια.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 εξέθεσε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν στρώσει τον δρόμο για την γένεση της άτρωτης ολιγαρχικής τάξης, της οποίας τα 80 μεγαλύτερα μέλη τώρα κατέχουν περισσότερο από τον συνολικό πλούτο των μεσαίων και κατώτερων τάξεων του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι ξεκάθαρο ότι ο νεοφιλελευθερισμός έχει ριζώσει μία επιταχυνόμενη ανισότητα, ενώ την ίδια στιγμή έχει αναγκάσει τον κόσμο να συμμορφωθεί με τις αντιδημοκρατικές πολιτικές του, τις οποίες δεν αμφισβητεί, φοβούμενος πως αν το κάνει μεγαλύτερες καταστροφές πρόκειται να μας συμβούν.

Αντιμετωπίζοντας αυτές τις πολιτικές χωρίς εναλλακτική, το 2011 μία νέα σειρά από εξεγέρσεις ξεκίνησαν να ξεσπούν εξαιτίας του κινήματος Κατάληψης σε Τυνησία, Αίγυπτο, Μπαχρέιν, Υεμένη, στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα. Η πρόσφατη ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν για το δικό τους μέλλον και έτσι η επαναβεβαίωση του πρωτείου της πολιτικής έχει ξανά θέση στον κόσμο.


Στην αφύπνιση που προκάλεσε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η ελπίδα που αρθρώνεται για τον κόσμο, εμείς προτείνουμε ένα Συνέδριο που συντίθεται από ακαδημαϊκούς και ακτιβιστές στη γενέτειρα της δημοκρατίας, την Αθήνα της Ελλάδας. Ο σκοπός του Συνεδρίου είναι να φέρει κοντά ανθρώπους της διανόησης και ακτιβιστές, ώστε να σκεφτούν και να προτείνουν στρατηγικές εναλλακτικές για τη δημοκρατία και το μέλλον της.


Περισσότερα εδώ
Start
July 16, 2015 - 11:00 am
End
July 19, 2015 - 10:00 pm


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54