ΛΙΓΗ ΑΙΔΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ»

Δευτέρα, 2/3/2015
Οι αρχιτέκτονες της πρώτης κομματικής Ραδιοτηλεόρασης με τη βούλα του δημοσίου. Αυτοί που διόρισαν εκατοντάδες στα μορφώματα Δ.Τ και ΝΕΡΙΤ με μόνο σκοπό να εξυπηρετούν - όπως και έκαναν άλλωστε – την κομματική προπαγάνδα της συγκυβέρνησης αποκαλούν "πελατεία" ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, περισσότερους από 20 μήνες, για να προσφέρουν, με πανελλαδικό πρόγραμμα, αυτό που στέρησε η συγκυβέρνηση Σαμάρα - Βενιζέλου από τους Έλληνες όπου γης: Ενημέρωση, Πολιτισμό, ελεύθερη φωνή.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, για δεκαετίες, προσέφεραν επαγγελματικό και ποιοτικό έργο στην ΕΡΤ και τους Έλληνες πολίτες, αμειβόμενοι με τις συλλογικές συμβάσεις σε αντίθεση με τις στρατιές Συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων που διόριζαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μην κάνουν τίποτα. Την ημέρα που "Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", με το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου του 2013, κατηγορώντας την ως "ιερή αγελάδα", η ΕΡΤ απασχολούσε 35 Συμβούλους και ΠΕΘ, τους περισσότερους με εντολή του Σίμου Κεδίκογλου και τους οποίους πλήρωνε όσο θα κόστιζαν 350 δημοσιογράφοι.

Η "δημόσια" τηλεόραση που έστησε ο κ. Σαμαράς για να κάνει προεκλογικά διαγγέλματα, παρουσία δημοσιογράφων, είναι τραγικό κακέκτυπο της ΕΡΤ του Πολιτισμού, της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας το οποίο παρασιτεί με περισσή αδιαφάνεια για την οποία σύντομα θα αποδοθούν ευθύνες. Ακόμη και αυτό όμως επιβλήθηκε από τον αγώνα των εργαζομένων, πριν τους διασπάσουν οι εκβιασμοί και οι πελατειακές υποσχέσεις, και την πάνδημη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Το πραξικόπημα Σαμαρά δεν είχε κανένα σχέδιο για λειτουργία δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όταν "αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ" . Γι’ αυτό και το μόνο που κατάφερε να φτιάξει είναι ένα ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα στην Αθήνα και μόνο.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούνται τώρα όλοι μαζί να χτίσουν σε υγιείς και στέρεες βάσεις πάνω στα ερείπια που άφησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και θα το κάνουν. Τα κροκοδείλια δάκρυα για την επαναφορά του ανταποδοτικού τέλους στα επίπεδα που ίσχυαν όταν η ΕΡΤ ήταν σε πλήρη λειτουργία δεν πείθουν ούτε τους ίδιους. Αυτούς που ασέλγησαν για δεκαετίες πάνω στο σώμα του δημοσίου αγαθού της Ραδιοτηλεόρασης που σπατάλησαν, χειραγώγησαν και τελικά το παρέδωσαν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία παίρνουν επιτέλους στα χέρια τους την δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤΤελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54