Στην «Αφύλαχτη Διάβαση»: "Παρίσι: πόλη της σιωπής και του φόβου"

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, 8-10 το βράδυ

Παραγωγή – παρουσίαση – δημοσιογραφική επιμέλεια: Θωμάς Σίδερης


Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης, την «Αφύλαχτη Διάβαση» περνά ο καθηγητής Ιστορικής Γεωγραφίας στο πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Οι πόλεις της (ένοχης) σιωπής και του φόβου, ο χάρτης του Ισλαμικού κράτους, τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και οι εύθραυστες γεωπολιτικές ισορροπίες είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος σπούδασε και εργάστηκε στο Παρίσι. Το διδακτορικό του δίπλωμα είναι στη Γεωγραφία της Χωροταξίας (Geographie de l’Amenagement) από τη σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου των Παρισίων IV-Σορβόννη και του Εθνικού Κονσερβατουάρ Τεχνών και Επαγγελμάτων. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος – συνεργάτης του HISTORY CHANNEL στη σειρά «Ancient Discoverie» με παραγωγή 11 τεκμηριωτικών φιλμ μικρού μήκους και διευθυντής του εργαστηρίου «Γεωγραφικής Ανάλυσης και Χαρτογραφίας» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Σήμερα, διδάσκει σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο την Γεωπολιτική Ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων. Το τελευταίο βιβλίο του έχει τίτλο «Η πόλη στον χρόνο» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/11/2015 - 03:16