Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Φ του Φωτός» του Γεράσιμου Γαλιατσάτου



Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, , Ημέρα της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας,  η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία την Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Φ του Φωτός» του καλλιτέχνη Γεράσιμου Γαλιατσάτου, στον Πολιτιστικό Χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», στην Αθήνα.

Η έκθεση «Φ του Φωτός» παρουσιάζει τη μεγάλη επιρροή που έχουν τα μέσα ενημέρωσης και η τεχνολογία στη ζωή μας. Η χρήση πολλαπλών τεχνολογικών συσκευών, πομπών μηνυμάτων, εικόνων και ειδήσεων που επιδιώκουν να διασκεδάσουν, να ενημερώσουν και να μεταδώσουν αξίες και κώδικες συμπεριφοράς στην κοινωνία, μας βρίσκει απέναντι στην εποχή με τη μεγαλύτερη ενημέρωση αλλά και παραπληροφόρηση της ιστορίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο έλληνας καλλιτέχνης Γεράσιμος Γαλιατσάτος εμπνέεται από το πρώτο πραξικόπημα των μέσων ενημέρωσης που συνέβη ποτέ στην ιστορία, αυτό της Βενεζουέλας στις 11 Απριλίου του 2002 (11-Α) προκειμένου να αποτυπώσει στα έργα του την επικοινωνιακή χειραγώγηση που οδήγησε στην πτώση της δημοκρατίας και το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρέσβης Farid Fernández τόνισε την σημασία  ενίσχυσης του πατριωτισμού, της πολιτιστικής συνείδησης, του σεβασμού και της αλληλεγγύης προς τον λαό της Βενεζουέλας καθώς βιώνουμε μια από τις πιο έντονες διεθνείς πολιτικές πιέσεις ενώ παράλληλα δεχόμαστε επίθεση των μέσων ενημέρωσης που προσπαθούν να βλάψουν την χώρα μας. Επίσης, ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη για την αναπαράσταση της Βενεζουέλας στα έργα του και ευχαρίστησε όλους όσους ήταν παρόντες σε αυτή την σημαντική επέτειο.

Την εκδήλωση συνόδευσε το λατινοαμερικάνικο μουσικό σχήμα «Los del Sur» με τραγούδια από τη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου Ευάγγελος Καλπαδάκης, Πρέσβεις και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος από: Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Κύπρος, Ουρουγουάη, Γαλλία, Περού, Ιράν, Αλγερία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Λίβανο, Φιλιππίνες, Παναμάς, Ελ Σαλβαδόρ, μέλη της ομάδας αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα» , εκπρόσωποι από εκδοτικούς οίκους και αμέτρητοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και το ευρύ κοινό που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την ευχάριστη βραδιά




Αθήνα, 9 Ιουλίου
2018.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54