Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά – Εκκενώνεται οικισμός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά, κινδυνεύοντας να φθάσει μέχρι και το χωριό Μαρκόπουλο, ενώ στην περιοχή πλέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.

Η φωτιά από την Πάστρα κατευθύνθηκε προς τον Κατελειό και στο Ρατζακλί και στη Σκάλα. Σύμφωνα με μαρτυρία του Παναγιώτη Κολαϊτη, αυτή την ώρα εκκενώνονται όλα τα ξενοδοχεία του Κατελειού και της Σκάλας.Για την κατάσβεσή της ήρθε μεγάλο πυροσβεστικό ελικόπτερο Έρικσον από Αθήνα. Η εντολή για την εκκένωση των σχολείων της Πάστρας, όπως διευκρίνισε ο Βαγγέλης Ανδρεάτος, δόθηκε για τη προστασία των παιδιών κατά τη μετακίνησή τους στα γύρω χωριά καθώς τα σχολεία της Πάστρας συγκεντρώνουν παιδιά απο όλη τη Περιφέρεια. Δεν κινδύνεψαν στη Πάστρα σχολεία ή σπίτια.

Αυτή την ώρα η μάχη δίνεται κοντά στο Μαρκόπουλο.

Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.
Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.



Πηγές: ΑΠΕ, ΕΡΤ
ΦΩΤΟ Newsroom, CNN, Greece

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54