Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Οι ελεγκτές της επέβαλαν πρόστιμα και κυρώσεις όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία

«Λαβράκια» απέδωσαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, όπου καταγράφηκαν για φορολογικές παραβάσεις σε επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν από πριβέ κλαμπ έως και κοσμηματοπωλεία. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επέβαλαν πρόστιμα και κυρώσεις όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων που βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων στους τουριστικούς αυτούς προορισμούς:

• Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Ρόδο απεδείχθη ότι δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, ήτοι είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ.

Της επιβληθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

• Σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη, μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.

• Επίσης στη Σαντορίνη, σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, που προσποιήθηκαν τους πελάτες, διαπίστωσαν σειρά φορολογικών παραβάσεων και επέβαλαν αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.

• Στην Πάρο, μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Όπως αναφέρεται από την ΑΑΔΕ, σε όλες τις παραπάνω επιχειρήσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις με ό,τι φέρει αυτός στην επιφάνεια.

Επίσης, θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.



πηγή ΕΦ.ΣΥΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54