ΠΕΝΕΝ: “Θράσος να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την επιστροφή των ναυτικών μας από την Κίνα”!

Στην Ελλάδα φθάνουν σήμερα το απόγευμα, με πτήση της Air France, οι Έλληνες ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «ANGELIC POWER», στο οποίο είχε επιβληθεί από ναυτικό δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου από το αγκυροβόλιο Γκουισάν μετά από οικονομικές διαφορές μεταξύ των διαχειριστριών εταιρειών. Επί του πλοίου επιβαίνουν συνολικά 22 άτομα, ανάμεσά τους οκτώ Έλληνες ναυτικοί και ένας Έλληνας τεχνικός επιθεωρητής.

Για το πως επιστρέφουν οι ναυτικοί μας , η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ” είναι διαφωτιστική:

“Επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από πολύμηνη ομηρία οι Ναυτεργάτες του «Angelic Power» Ρεσιτάλ καπηλείας από την κυβέρνηση Επαναπατρίστηκαν και έφθασαν στη χώρα μας χθες το απόγευμα οι 7 Έλληνες Ναυτεργάτες του πλοίου Angelic Power.

Οι κινεζικές αρχές δεν επέτρεψαν τη παλιννόστηση του Πλοιάρχου και του Υποπλοίαρχου του ανωτέρω πλοίου… Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός του πληρώματος παρέμεινε εγκλωβισμένος στο πλοίο για περισσότερο από 15 μήνες. Αιτία οι οικονομικές διάφορες της διαχειρίστριας ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας με τους κινέζους ναυλωτές. Σημειώνουμε ότι η αφερεγγυότητα της εταιρίας Panthalassa Shipping, συμφερόντων Μ. Λαιμού, αποδείχθηκε και με προηγούμενο πλοίο (AngelicGlory) το οποίο ουσιαστικά εγκατέλειψε στη ράδα του Χονγκ Κονγκ. Εκεί όμως ανέλαβαν τις υποχρεώσεις του πλοίου οι πιστώτριες τράπεζες..

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια της κυβέρνησης (Δένδιας-Πλακιωτάκης) να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τον επαναπατρισμό των Ναυτεργατών, οι οποίοι μέχρι να φέρει η ΠΕΝΕΝ στο προσκήνιο και στη δημοσιότητα την ομηρία των Ναυτεργατών στο συγκεκριμένο πλοίο το κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό!

Όμως και τώρα ιδιαίτερα το ΥΕΝ με τις σχετικές δηλώσεις του Πλακιωτάκη επιχειρεί να αναδειχθεί η δήθεν αποτελεσματικότητα των ενεργειών του (μαζί και του Υπ. Εξ), την στιγμή κατά την οποία έδειξαν πρωτοφανή ολιγωρία και ανικανότητα αφού επέτρεψαν μια οικονομική διαφορά ναυτιλιακής εταιρίας-ναυλωτών να οδηγήσει σε πολύμηνη ομηρία των Ναυτεργατών που έγιναν θύματα οικονομικών συμφερόντων με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια η υγεία τους! Επίσης η κυβέρνηση και οι παραπάνω υπουργοί προκειμένου να μην τσαλακώσουν στο ελάχιστο το image των εφοπλιστών δεν αναφέρουν ούτε λέξη στις δηλώσεις τους περί των ευθυνών της πλοιοκτήτριας εταιρίας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι οι κακοί Κινέζοι μόνο ευθύνονται…

Το ξέπλυμα στις εφοπλιστικές ευθύνες αποτελεί για την κυβέρνηση και τον Πλακιωτάκη τον δρόμο για τη δική τους πολιτική επιβίωση! Επίσης για τα περί τεράστιας συμβολής του Δένδια οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος επί σειρά μηνών δεν βρήκε τον χρόνο να συναντήσει και συνομιλήσει με τους συγγενείς των εγκλωβισμένων Ναυτεργατών που επίμονα ζητούσαν να μιλήσουν μαζί του!! Η πολιτική καπηλεία και εκμετάλλευση βγάζει μάτι! Από κοντά βέβαια και ο αστικός τύπος και τα λοιπά ΜΜΕ που αναπαράγουν τις κυβερνητικές θριαμβολογίες και βέβαια στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξαφανίζουν τον ρόλο, την δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ!

Militaire.gr