Κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Ραγδαίες εξελίξεις: Στη φυλακή όλοι οι κατηγορούμενοι

Στις φυλακές Χανίων και Νεάπολης οδηγήθηκαν τα τέσσερα άτομα που κρίθηκαν προφυλακιστέα για την υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανια.

Πρόκειται για τον 73χρονο γιατρό, ιδιοκτήτη της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τον 44χρονο εμβρυολόγο που εργαζόταν στη μονάδα την 41χρονη γραμματέα της μονάδας και μία 38χρονη αλλοδαπή γυναίκα η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις με τις παρένθετες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr γιατρός και εμβρυολόγος κρατούνται στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, στην Αγυιά, ενώ η γραμματέας της μονάδας και η αλλοδαπή μεσίτρια οδηγήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Νεάπολης.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί, η μαία της μονάδας και η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες. Και οι οκτώ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

Πηγή: Zarpanews.gr