«O μικρός πρίγκιπας συναντά τον Kύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης»

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ηρακλείου, το 9ο και 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή "Όταν ο μικρός πρίγκιπας συνάντησε τους ήρωες του Καζαντζάκη".
Η νουβέλα του συγγραφέα Χρήστου Τσαντή «O μικρός πρίγκιπας συναντά τον Kύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 30 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, στον χώρο του καφέ ΕΝΕΤΙΚΟ στο Ηράκλειο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σπυριδάκη Ειρήνη, Φιλόλογος του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Παναγιωτάκη Μαρία, Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Ηρακλείου, Κανάκη Σοφία, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Νομού Ηρακλείου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής.

Tην εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές από το 13ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, αποτελεί μια πρωτότυπη, ξεχωριστή συγγραφική δουλειά που αγκαλιάζει δυο από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Προτάθηκε για αξιοποίηση σε σχολικές δραστηριότητες, καθώς και ως εργαλείο για βιωματικές δράσεις από δραματοθεραπευτές.

Το βιβλίο

Τι θα συνέβαινε, εάν ο μικρός πρίγκιπας συναντούσε τους ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη; Τι θα είχαν να πουν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αναζήτησης; Σε αυτό το ταξίδι συμμετέχει και ο αναγνώστης, ο οποίος βρίσκεται ενώπιον ερωτημάτων, αλλά και απαντήσεων, για τα μυστήρια της ζωής. Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη γη! Το τριαντάφυλλό του μαραίνεται κι η ισορροπία του κόσμου ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Τα πουλιά τον φέρνουν στην Κρήτη, στα σύνορα της φαντασίας.

Εκεί θα συναντήσει τον Καπετάν-Μιχάλη, τον παπά-Φώτη, τον Ζορμπά, που έφυγαν από τα βιβλία τους για να βοηθήσουν.

Την ίδια στιγμή, δυο φίλοι σαλπάρουν για το δικό τους ταξίδι στο δρόμο της αναζήτησης. Ντύνονται τα ρούχα των ηρώων του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ και του Νίκου Καζαντζάκη, σ’ ένα εργαστήρι Ψυχοδράματος, ιχνηλατώντας τον δικό τους εσωτερικό κόσμο. Η ελπίδα στα χρόνια της κρίσης, αχτίδα και γέφυρα πάνω από τη θάλασσα της ψυχής μας.
Μια συνάντηση σε ένα ταξίδι που συνεχίζεται... 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54