«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

Σε ηλικία 74 ετών, πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σάσα Καστούρα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Kastoura Sasa

Η Σάσα (Αναστασία) Καστούρα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1962. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και ελληνικές ταινίες, ενώ έγινε γνωστή στο κοινό με τον ρόλο της στο δημοφιλές σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης, «Η Γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ 1972-1977», όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996). Ήταν παντρεμένη με τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) αποχαιρετά με θλίψη την αγαπητή ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου Σάσα Καστούρα, με την οποία συνεργάστηκε από το 1962. Πρώτη συνεργασία της με το ΚΘΒΕ ήταν στην παράσταση «Σίβυλλα» (1962 - 1963) του Άγγελου Σικελιανού, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού, και τελευταία στο έργο «Ο γενικός γραμματεύς» (1998 - 1999) του Ηλία Καπετανάκη, σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για το θάνατο της Σάσας Καστούρα

Η ηθοποιός Σάσα Καστούρα δεν είναι πια ανάμεσα μας. Παιδί από οικογένεια κομμουνιστών στρατεύτηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, του οποίου υπήρξε μέλος και υποψήφια βουλευτής, μένοντας σταθερά στο πλάι του μέχρι το τέλος της ζωής της. Αγωνίστρια συμμετείχε δυναμικά στους αγώνες των ηθοποιών, μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών, στο ΣΕΗ.
Ως ηθοποιός διέγραψε μια φωτεινή πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ερμηνεύοντας λαϊκούς χαρακτήρες, χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στην λαϊκή οικογένεια. Η παρουσία της στη τηλεόραση σφραγίστηκε με την συμμετοχή της στο δημοφιλές σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης "Η γειτονιά μας" .
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Θα μείνει πάντα ζωντανή στη μνήμη μας.



Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54