Σάλος για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για «σπατάλη σε ποτά και γυναίκες» - Την παραίτησή του ζητούν Ρέντσι και Κόστα

Σάλο έχουν προκαλέσει τα χθεσινά σχόλια του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τις ''χώρες του Νότου, οι οποίες σπαταλούσαν λεφτά σε ποτά και γυναίκες και μετά ζητούσαν βοήθεια''. 

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του προσπαθεί σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις του, λέγοντας ότι ''δεν αναφέρθηκε σε καμία χώρα ή ομάδα χωρών''. 

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν, ήδη, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα να απαιτεί την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Κόστα, τα σχόλια αυτά είναι «ρατσιστικά, ξενοφοβικά και σεξιστικά», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη θα είναι αξιόπιστη ως κοινό εγχείρημα μόνο την ημέρα που ο κ. Ντάισελμπλουμ θα σταματήσει να είναι επικεφαλής του Eurogroup και θα ζητήσει συγγνώμη ξεκάθαρα σε όλες τις χώρες και τους λαούς που προσβλήθηκαν πρωτοφανώς από τα σχόλιά του».

Από την πλευρά του και ο  πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν για τα προσβλητικά του σχόλια, χαρακτηρίζοντάς τα και ως ''ηλίθια''. 

''Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ  έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία να σιωπήσει'', έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Ματέο Ρέντσι.
''Σε γερμανική εφημερίδα άφησε να του ξεφύγει ένα ηλίθιο σχόλιο-δεν μπορώ να βρω καλύτερο χαρακτηρισμό- κατά των χωρών του Νότου, αρχίζοντας με την Ιταλία και την Ισπανία… Όσο νωρίτερα παραιτηθεί, τόσο το καλύτερο''.

Eπικριτική προς τον Πρόεδρο του Eurogroup ήταν και η επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54