Εγκρίθηκε από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ

Με ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής και επί των άρθρων, εγκρίθηκε από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Υπέρ του νομοσχεδίου για τη «δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Απουσίασαν επίσης οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά και 1 παρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το κόμμα του θα χρησιμοποιήσει κάθε θεσμικό μέσο για να αποτρέψει, όχι μόνο το «ξεπούλημα της ΔΕΗ», αλλά και την παραχώρηση του αιγιαλού σε επιχειρηματικά συμφέροντα και την ψήφιση νόμου που θα καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, «εν μέσω μάλιστα θερινών τμημάτων».

Δική του πρόταση για δημοψήφισμα στο θέμα της ΔΕΗ πρόκειται να καταθέσει το ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Θανάσης Παφίλης. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε για “οικονομικό έγκλημα”. Κατατέθηκε εξάλλου στη Βουλή από 15 ανεξάρτητους βουλευτές η πρώτη πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της πώλησης της ΔΕΗ.


Πηγή: ertopen.com  - naftemporiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54