Όχι στην Ευρώπη η Ντόρα – Ο Δ. Αβραμόπουλος για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, "σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είναι η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ.

Ο Α. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στην Κέρκυρα και της ανακοίνωσε την απόφασή του, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Α. Σαμαράς: «Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει…»

Ν. Μπακογιάννη: «Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι…»

Η τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά-Μπακογιάννη υπήρξε πολύ σύντομη, ενώ αμέσως μετά, η πρώην υπουργός σε φιλικά πρόσωπα που την ρωτούσαν, απαντούσε: «Κάθε εμπόδιο σε καλό».

Να σημειωθεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι επιθυμεί να προταθεί για την θέση του Έλληνα Επιτρόπου.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και όχι η Ντόρα Μπακογιάννη προτάθηκε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τη θέση του έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και σύντροφος της κόρης της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξίας, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την ανακοίνωση.

«Άμα είσαι "κύριος τίποτα" έως και επίτροπος γίνεσαι σε αυτή τη χώρα», έγραψε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, λίγο μετά κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση.



Πηγές: ΑΠΕ - protothema.gr - exedra.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54