Βενιζέλος: «Προφανώς και θα συζητήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που έχει την πρώτη εντολή»

«Εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε εθνικοί εταίροι, να συμφωνήσουν τα κόμματα σε μια εθνική στρατηγική», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, καθώς ο ίδιος δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν πρέπει να γίνουν δεύτερες εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ «προφανώς και θα συζητήσουμε» σε περίπτωση που έχει την πρώτη εντολή, προσθέτοντας πως «εάν δούμε ότι υπάρχει η βούληση εκ μέρους τους να συμπράξουν με την ευθύνη που θα τους βαραίνει ως πρώτο Κόμμα σε μια εθνική στρατηγική, σε ένα προγραμματικό πλαίσιο, βεβαίως θα καλέσουμε μετά, στο μέτρο που μπορούμε βέβαια με τη δύναμη που θα έχουμε, και τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που πιστεύουν σε αυτές τις προγραμματικές αρχές, δηλαδή πιστεύουν στην σοβαρότητα, την υπευθυνότητα αυτών που κάνουμε, τα οποία είναι και προοδευτικά μόνο αν είναι υπαρκτά και ασφαλή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «καπρίτσιο» την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στη δημιουργία του «Κινήματος», ενώ αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που «ανέτρεψε» τον πρώην πρωθυπουργό.

«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για Πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά», ανέφερε και αναρωτήθηκε αν ο κ. Παπανδρέου «θα πρότεινε ως πρωθυπουργό αυτόν που τον έριξε». «Πώς είναι δυνατόν, να προτείνεις έναν για Πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει; Ο ίδιος μου ζήτησε να παραμείνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54