«Κλειστές» οι Βρυξέλλες ενώ οι «Anonymous» προειδοποιούν ότι το ISIS σχεδιάζει «παγκόσμια μέρα τρόμου»

Σε ύψιστο συναγερμό παραμένουν οι Βρυξέλλες ενώ η διεθνής ομάδα χάκερ «Anonymous» προειδοποιεί ότι οι τζιχαντιστές του λεγόμενου ισλαμικού κράτους (ISIS) σχεδιάζουν μια «παγκόσμια μέρα τρόμου» σήμερα Κυριακή με επιθέσεις σε επτά σημεία σε Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ινδονησία και Λίβανο.

Anoymous-621120

Σύμφωνα με τους «Anonymous» οι στόχοι των τρομοκρατών του αυτόκλητου Χαλιφάτου είναι οι εξής:

Το κλαμπ «Le Bizen» στο Παρίσι όπου είχε προγραμματιστεί η εμφάνιση των «Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor». Το «Concrete» πάλι στο Παρίσι με τους «Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull». Η διαδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών επίσης στο Παρίσι, η οποία πάντως είχε ματαιωθεί λόγω της απαγόρευσης που ισχύει μετά την επιβολή καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης στη Γαλλία.

Οι εκδηλώσεις στη Ρώμη για τον εορτασμό του Χριστού Βασιλέα. Η συναυλία των «Five Finger Death Punch» στο Μιλάνο, μια εκδήλωση σε Πανεπιστήμιο του Λιβάνου και οι εορτασμοί «One Day One Juz» στην Ινδονησία.

CBfrvyUUIAADTxk

Οι «Anonymous» αποκαλούν τους τζιχαντιστές «ιό» που προτίθενται να εξουδετερώσουν έχοντας «ήδη «κατεβάσει» 20.000 λογαριασμούς που συνδέονται με το ισλαμικό κράτος από το twitter.

opparis

Η επιχείρηση #OpParis όπως την αποκαλούν οι ηλεκτρονικοί ακτιβιστές, ξεκίνησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ήδη παρέχει πληροφορίες για τις κινήσεις του ISIS ενώ έχει καταφέρει να «κατεβάσει» προπαγανδιστικά sites του στο διαδίκτυο.

«Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τις απειλές και να γνωρίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα ενός τρομοκρατικού χτυπήματος σε συγκεκριμένα μέρη. Ένας ακόμα στόχος είναι μόλις γίνει αντιληπτό ότι οι προθέσεις τους είναι πλέον γνωστές να ακυρώσουν τα χτυπήματα και να αποπροσανατολιστούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση των «Anonymous» που προειδοποίησαν και για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση σε αγώνα πάλης στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

4744

Στο Βέλγιο, τώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαρλ Μισέλ «υπάρχουν αρκετά ακριβείς πληροφορίες για έναν αριθμό ατόμων με όπλα και εκρηκτικά που μπορεί να εξαπολύσουν μία ή και πολλές επιθέσεις σε διάφορα μέρη» για αυτό και οι Βρυξέλλες είναι και σήμερα όπως χθες, στην ουσία «κλειστές» με τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να μοιάζουν σαν να έχουν καταλάβει μια έρημη πόλη.

5176

Με το φόβο αλλά και τις πληροφορίες για επικείμενη απειλή, καθώς στη χώρα θεωρείται ότι κρύβεται, ακόμη, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Αμπντεσλάμ Σαλά, η κυβέρνηση του Βελγίου ανέβασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατία στο ανώτατο επίπεδο -4- για την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο της πόλης και τη φλαμανδική συνοικία Βιλβόρντε.

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, τουλάχιστον ως σήμερα το απόγευμα, οπότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση από τις αρχές.

Τα εμπορικά κέντρα, οι κινηματογράφοι, τα περισσότερα μουσεία έμειναν κλειστά χθες ενώ ακυρώθηκαν αθλητικοί αγώνες και πορείες, γεγονός που έκανε τις Βρυξέλλες να μοιάζουν με νεκρή πόλη. Επίσης, έπειτα από σύσταση του δημάρχου των Βρυξελλών, κλειστά παρέμειναν και τα περισσότερα εστιατόρια και καφέ ενώ έγινε σύσταση να μην λειτουργήσουν μετά τις 6 το απόγευμα.

_86815050_d89ffc64-c901-4992-b150-3857cf41782e

Ο Αμπντεσλάμ, που έχει χαρακτηριστεί από τον βελγικό Τύπο ως «υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος» εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, οκτώ ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Ο αδελφός του Μπραχίμ πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε σε ένα εστιατόριο της γαλλικής πρωτεύουσας στις 13 Νοεμβρίου και σκοτώθηκε ενώ ο Σαλά διέφυγε με δύο ακόμη άνδρες στο Βέλγιο.

«Ήταν ιδιαίτερα νευρικός» και «ίσως έτοιμος να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «LCI» η Καρίν Κουκελέ, δικηγόρος ενός εκ των ανδρών που ισχυρίζονται ότι βοήθησαν τον Σάλαχ να διαφύγει στο Βέλγιο.

Abdeslam-Salah_AP

Οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου «δεν μίλησαν και πολύ» στη διάρκεια της διαδρομής.
«Ο πελάτης μου φοβόταν πολύ», πρόσθεσε η δικηγόρος προσθέτοντας ότι «δεν έκανε λόγο για όπλα, αλλά για ένα μεγάλο γιλέκο» το οποίο φορούσε ο Αμπντεσλάμ, στο οποίο έκρυβε «μάλλον  μια ζώνη με εκρηκτικά, όπλα ή κάτι παρόμοιο».



πηγή: insideoutborders.com
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54