Π. Καψής: «Συζητάμε αλλά ο χρόνος τελειώνει»

Εν αναμονή της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου, για τη νεά δημόσια ραδιοτηλεόραση, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης για τις θέσεις τους και υπογραμμίζουν ότι επιδιώκουν με αντιπροτάσεις, τη διέξοδο από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Το πρωί, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ότι ο χρόνος τελειώνει και πως αν υπάρξει συμφωνία με τους εργαζομένους ειναι υπόθεση ωρών να εκπέμψει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.


 

Ο κ. Καψής είπε ότι από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή που προτείνει η κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά εμποδίζεται «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

Για το ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου. Σημείωσε, επίσης, ότι προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Όσον αφορά στο προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υφυπουργός ανέφερε ο αριθμός των υπαλλήλων θα προκύψει από τη μελέτη αναδιοργάνωσης, η οποία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά «ασφαλώς θα είναι λιγότεροι  από σήμερα».

Για το οργανόγραμμα του νέου σχήματος είπε ότι «έχει γίνει προεργασία, αλλά χρειάζεται δουλειά», ενώ για το θέμα της μοριοδότησης των εργαζομένων τόνισε ότι θα γίνει «στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/07/2013 - 13:53