«Λουκέτο» στους δήμους μέχρι την Τετάρτη προτείνει η ΚΕΔΕ

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, οπότε θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, πρότεινε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Ασκούνης.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου. Ειδικά στους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους. Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία πλατφόρμας για ενδοδημοτική κινητικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόταση για επ' αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων.

Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ θα συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό των παραιτήσεων δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα».

Έξω από το ξενοδοχείο Caravel συγκεντρώθηκαν δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, καθώς και σχολικοί φύλακες.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη με πορεία προς τη Βουλή.

Για Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και συναυλίες.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54