Τσέλσι και Ρεάλ στους «8» του Champions League

Η Τσέλσι νίκησε με 2-0 την Γαλατάσαράι, με τα γκολ των Ετο'ό και Κέιχιλ, κι έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για 9η φορά στην ιστορία της, μετά την απουσία ενός έτους. Η Ρεάλ προκρίθηκε, για 31η πρώτη φορά στην ιστορία της, με συνολικό σκορ 9-2, καθώς νίκησε στην Μαδρίτη με 3-1 την Σάλκε, με τον Ρονάλντο να σκοράρει 2 φορές και να έχει 2 δοκάρια.

ΤΣΕΛΣΙ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 3΄Ετό, 42΄Κέιχιλ

ΓΗΠΕΔΟ: Στάμφορντ Μπριτζ

Με τον πρώτο αγώνα να τελειώνει στο 1-1, το σημερινό ματς αναμενόταν αρκετά καυτό, διότι ήταν όλα ανοιχτά για την πρόκριση για κάθε ομάδα. Η προϊστορία ευνοούσε την Τσέλσι, αν και ομάδες συναντήθηκαν την σεζόν 1999-2000, οπότε μετά από 14 χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει.

Το ματς ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για την Τσέλσι, όπου στην πρώτη φάση που έκανε, άνοιξε το σκορ. Ο Όσκαρ είχε την μπάλα, έκανε μια φοβερή πάσα στον Ετό, ο οποίος βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο για να μην καταλογιστεί οφσάιντ, σούταρε και νίκησε τον Μουσλέρα για να κάνει το 1-0.

Λίγα λεπτά αργότερα και ο ίδιος παίκτης, βρέθηκε στην περιοχή εναντίον όλης της ομάδας της «Γαλατά», με τους συμπαίκτες του να καθυστερούν να ακολουθήσουν και έτσι να διώχνουν την μπάλα οι φιλοξενούμενοι.

Η κατάσταση συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την Τσέλσι να έχει κλείσει αρκετή ώρα την Γαλατάσαραϊ στο μισό γήπεδο, με τους Τούρκους να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 22ο λεπτό, ο Αζάρ συνεργάστηκε με πάσες με τον Όσκαρ, οι δύο τους φτάσανε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, ο Όσκαρ έκανε την πάσα αλλά ο Λάμπαρντ, δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Δέκα λεπτά αργότερα και η Τσέλσι είχε κερδίσει ένα φάουλ, έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων. Ο Λάμπαρντ εκτέλεσε και βρήκε τον Τέρι, στην πλάτη της άμυνας της Γαλατάσαραϊ, ο οποίος έκανε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα.

Υπήρχε ένα πανό στις εξέδρες του Στάμφορντ Μπριτζ, που απεικόνιζε τον Ντρογκμπά και μια φράση που έλεγε «για πάντα στις καρδιές μας»!

Η Τσέλσι, συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και το επικύρωσε με το δεύτερο γκολ από τον Κέιχιλ, στο 42ο λεπτό. Οι «μπλε» είχαν κερδίσει ένα κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Λάμπαρντ, ο Τέρι έκανε την κεφαλιά, ο Μουσλέρα απέκρουσε και ο Κέιχιλ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα της Γαλατάσαραϊ. Έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με την Γαλατάσαραϊ να μην είναι πρόθυμη να κυνηγήσει το ματς, καθώς η Τσέλσι συνέχισε να κάνει επιθέσεις και να προσπαθεί να πετύχει ακόμα ένα γκολ, για να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση.

Όσο προχωρούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει στροφές, ειδικά μετά την είσοδο του Χακάν Μπαλτάν στον αγώνα, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι, καθώς οι αμυντικοί της Τσέλσι, έδιωχναν την μπάλα και δεν άφηναν τον Ντρογκμπά και την παρέα του να απειλήσει.

Όμως τελικά, η Τσέλσι ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, δεν άλλαξε όμως κάτι στο σκορ. Οι «μπλέ» κέρδισαν με 2-0 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, περιμένοντας την επόμενη αντίπαλο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΤΣΕΛΣΙ (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Όσκαρ (81΄Σούρλε), Αζάρ, Γουίλιαν, Ετό (87΄Τόρες)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Μαντσίνι): Μουσλέρα, Τέλες, Τσεντιού, Καγιά, Έμπουε (75΄Χαΐροβιτς), Μέλο, Ινάν, Σνάιντερ, Κουρτούλους (66΄Μπαλτά), Ντρογκμπά, Γιλμάζ (54΄Μπουλούτ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπρυχ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40΄Όσκαρ, 57΄Ιβάνοβιτς / 19΄Μέλο, 68΄Ντρογκμπά

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

 

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΣΑΛΚΕ 3-1

ΣΚΟΡΕΡ: 21΄, 74΄ Ρονάλντο, 75΄ Μοράτα / 31΄ Χούγκελαντ

ΓΗΠΕΔΟ: Σαντιάγο Μπερναμπέου

Το ματς ξεκίνησε με ασυνήθιστο τρόπο, καθώς ο τραυματισμός του Χεσέ μόλις στο 2ο λεπτό μετά από φάουλ του Κολάσενατς δημιούργησε αρκετές καθυστερήσεις και παγωμάρα. Στο 8ο λεπτό πήρε τη θέση του τελικά ο Γκάρεθ Μπεϊλ. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους, με τον Χούντελααρ να σουτάρει και τον Κασίγιας να μπλοκάρει. Στο 15΄ οΡάμος έπιασε μια κεφαλιά αλλά δεν απείλησε τον Φάρλαντ. Τρία λεπτά αργότερα ο Βαράν τον μιμήθηκε. Στο 21΄, καλύτερος παίχτης της Ρεάλ μέχρι εκείνη τη στιγμή, Μοράτα, μοίρασε στον Μπέϊλ και αυτός με το κακό του πόδι, σέρβιρε στον Πορτογάλο, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για να ανοίξει το σκορ. Στο 28΄ απίστευττη ευκαιρία για τη Ρεάλ με τον Μπέϊλ να κάνει εκπληκτική κούρσα, να δίνει την πάσα στον Μοράτα, ο οποίος αστοχεί σε κενή εστία. Στο 31΄ οι Γερμανοί θα απαντήσουν με τον δεξιό μπακ-χαφ Χούγκελαντ να φτάνει έξω από την περιοχή των Μαδριλένων, να σουτάρει και να κάνει το 1-1 με τη μπάλα να αλλάζει πορεία κοντράροντας στο σώμα του Ράμος. Στο 33΄ ο Ίσκο σούταρε εκπληκτικά αλλά ο Φάρμαν έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ίσκο έδωσε εκπληκτικά στον Ρονάλντο, αυτός με ένα άγγιγμα έκοψε στα δύο την άμυνα της Σάλκε και ο Μοράτα έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στο 38΄ και ενώ η Ρεάλ πίεζε συνεχώς, ο Νάτσο σούταρε και ο Φάρμαν μπλόκαρε εύκολα. Στην επόμενη φάση οΧούντελααρ θα έχει φοβερή ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ. Η Σάλκε πλησίασε πάρα πολύ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου την περιοχή της Ρεάλ.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία αφού στο 51΄ ο Ρονάλντο έπιασε καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ύστερα από κεφαλια-πάσα του Ράμος και ο Φάρμαν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 55΄ ο Καράσεφ θα κλείσει τα μάτια σε ανατροπή του Μοράτα από τονΧέβεντες. Ένα λεπτό αργότερα ο Ίσκο θα πλασάρει από κοντά αλλά ο Φάρμαν θα αποκρούσει για ακόμα μία φορά. Στο 74΄ η Ρεάλ θα κάνει το 2-1 με τον Ρονάλντο να κάνει κούρσα και να σουτάρει δυνατά, χωρίς να αφήσει περιθώρια στον Φάρμαν. Το 3-1 έγινε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μοράτα να χάνει άλλο ένα τετ α τετ, τον Ρονάλντο να βρίσκει δοκάρι στο ριμπάουντ, τον Μπέϊλ να πασάρει στον μικρό και αυτός να χρήζεται επιτέλους σκόρερ. Στο 78΄ εξαιρετική ενέργεια του Ντράξλερ αλλά ο Κασίγιας τον σταματά. Στο 81΄ ο Μπέϊλ θα χάσει σπουδαία ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο θα έχει δεύτερο δοκάρι. Στο 87ο λεπτό ο Ίσκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά σούταρε απελπιστικά. Αυτή ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα.


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Νάτσο, Κοεντράο, Ίσκο, Ρονάλντο, Μοράτα, Ιγιαραμέντι, Χέσε (8΄ Μπέϊλ), Αλόνσο (46΄ Κασεμίρο), Ράμος (70΄ Καρβαχάλ).

ΣΑΛΚΕ (Κέλερ): Φάρμαν, Χέβεντες (58΄ Παπαδόπουλος), Χούγκλαντ, Μάτιπ, Κολάσενατς, Ντράξλερ, Αϊχάν (81΄ Ανάν), Χούντελααρ (46΄ Σάλαϊ), Νοϊστάντερ, Ομπάσι, Μάγερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σεργκέϊ Καράσεφ

ΒΟΗΘΟΙ: Νικολάϊ Γκορούμπεφ, Άντον Αβεριάνοφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58΄ Ιγιαραμέντι / 79΄ Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-/-

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54