Ίδρυση Ένωσης Ανέργων Ελλάδος‏

Στην ίδρυση της "ένωσης ανέργων Ελλάδας", προχώρησαν όσοι αποτέλεσαν τον αρχικό της πυρήνα. Χωρίς να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο, εκτός από την ενυπόγραφη ανακοίνωση που λάβαμε, την αναδημοσιεύουμε:



Επιτέλους!!! 2,5 εκατομμύρια άνεργοι, γέννησαν την δική τους φωνή!!!

Ανεργίας και μνημονίου γωνία


Είναι άσχημο όταν ο μισθός σου καταλήγει χαρτζιλίκι. Όταν η μόνη «δουλειά» που βρίσκεις είναι τετράωρη και με 144 ευρώ! Ακόμα χειρότερο είναι  όταν ακούς τις λέξεις ανάπτυξη και πλεόνασμα, από τους ανθρώπους μου μας έφεραν ως εδώ! Για αυτό θα σου πω ένα μυστικό. Δεν τους νοιάζει απλώς να μην έχεις αρκετά λεφτά ή να σε φορτώνουν συνεχώς με χρέη που ποτέ δεν ήταν δικά σου! Φοβούνται τα όνειρα σου! Να είσαι οραματιστής για ένα μέλλον καλύτερο από αυτό που είναι χτισμένο με αλυσίδες και κατάθλιψη!

Οι διάφοροι υπήκοοι τους θα σου πουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, πως όλα γίνονται για το καλό σου, αρκεί για άλλη μια φορά να γίνεις η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στον βωμό, ώστε να σαλπάρουν προς τον χρυσό στόχο τους. Σε λένε τεμπέλη γιατί δεν θέλεις άλλα πεντάμηνα προγράμματα, γιατί επιτέλους θέλεις να δουλέψεις πάνω στον τομέα που σπούδασες. Εσύ και εγώ είμαστε ένα, είτε είσαι συμβασιούχος που σύντομα θα σε διώξουν γιατί είσαι ένα ακόμα παραπανίσιο νούμερο είτε ένας ακόμα αγανακτισμένος που η οργή και η ορμή των ονείρων σου σε πνίγει.

Ναι φίλε μου, μιλώ για εμάς τους παγιδευμένους σε τόνους μέτρων και περικοπών. Σε αυτούς που πρέπει να διορθώσουν τα λάθη κάποιων άλλων, επειδή είναι ευθυνόφοβοι! Δεν σου το κρύβω πως ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά όπως είπε και ο ποιητής «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» όταν όμως τα καταφέρουμε τότε ο κόσμος θα είναι καλύτερος από αυτόν που ξεκινήσαμε.

Πρώτα όμως πρέπει να κοιτάξουμε τον διπλανό μας στο μετρό, να μιλήσουμε σε αυτόν που με κατεβασμένο το κεφάλι περπατά στον δρόμο. Γιατί μόλις σπάσουμε τα τείχη ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες, μόνο τότε θα δούμε την ελπίδα να γεννιέται ξανά. Επειδή θα αντιληφτούμε το μεγαλείο του προβλήματος που λέγεται ανεργία και που όλοι αργά ή γρήγορα θα βαδίσουμε. Όταν όμως αντιδράσουμε στο ορκίζομαι πως ο Κέρβερος που μας κρατά στον Κάτω Κόσμο θα φοβηθεί και οι μνημονιακοί άρχοντες της κόλασης, θα λυγίσουν κάτω από την δύναμη και το μεγαλείο αυτών που ονειρεύονται και μάχονται!

                                                                                     Χρήστος Παραλόπουλος



http://enosianergonellados.blogspot.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54