Ίλιον: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης του προγράμματος της “Αλληλέγγυας Πόλης”

Σε διαβούλευση που ολοκληρώθηκε έθεσε το πρόγραμμά της στην περιοχή του Ιλίου η λοκληρώθηκε η “Αλληλέγγυα Πόλη”. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη:


"Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης του προγράμματος της δημοτικής παράταξης, “Αληλλέγγυα Πόλη”. Όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική κίνηση και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, βρέθηκαν σε όλες τις γειτονιές του δήμου και συζήτησαν με τους κατοίκους τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της δημοτικής κίνησης.

Οι πολίτες των περιοχών της Πλ.Δασκάλας, του Ρίμινι, του Άλσους, του Αγίου Φανουρίου, της Πολυτέκνων, των Αγίων Θεοδωρών, της Παλατιανής, της Ζ.Πηγής, του Αγ.Νικολάου, της Ραδιοφωνίας και του Μιχελή συζήτησαν για τις προτεραιότητες της επικείμενης πενταετίας για το Δήμο.

Από το διάλογο αναδείχτηκε η ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας ικανού να καλύψει τις βασικές ανάγκες όλων των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών.

Σημαντική κρίθηκε ακόμη και η ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου ημέρας αστέγων καθώς και λέσχης σίτισης άπορων και άστεγων συμπολιτών μας. Συζητήθηκε, επίσης, η σημασία για επαγρύπνηση όλων, δημοτικής αρχής και δημοτών, ώστε να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και ηλεκτρικό ρεύμα για κάθε πολίτη.

Κοινή ανησυχία αποτέλεσε η ανάγκη ύπαρξης στην πόλη έργων υποδομής αντί των έργων βιτρίνας: κατασκευή αντιπλημμυρικών εργων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες των περιφερειακών περιοχών, διαβάσεις για τους περαστικούς και κυρίως για τα παιδιά, καλύτερες υποδομές στα σχολικά κτίρια που ρημάζουν, εξασφάλιση δημοτικής συγκοινωνίας για την ένωση του κέντρου με τις γύρω περιοχές, το Πάρκο Τρίτση και τους γειτονικούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τους πολίτες σε όλες τις περιοχές είναι ο μαρασμός του Πάρκου Τρίτση και η άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης, ώστε να μην απειλείται πλέον ο υπερτοπικός και δημόσιος χαρακτήρας του. Στο ίδιο πνεύμα συζητήθηκε και η αξιοποίηση των εκτάσεων της Ραδιοφωνίας, ως ενιαίου χώρου πρασίνου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στις συζητήσεις με όλες τις γειτονιές, αναφέρθηκε και η ανάγκη ύπαρξης αμεσοδημοκρατικών θεσμών όπως λαϊκές συνελεύσεις ανά γειτονιά και Κοινωνικός Συμμετοχικός Προϋπολογισμός, ώστε να εξασφαλίζεται έτσι η κοινωνική λογοδοσία της δημοτικής αρχής αλλά και να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων για τα ζητήματα που αφορούν τις ζωές τους.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους πολίτες που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας, καταθέτοντας τις απόψεις και τις εμπειρίες τους, δίνοντας μας την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της σημερινής εποχής. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους των μαγαζιών που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις μας στις διάφορες γειτονιές της".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54