Iός Mers: Δεν υπάρχει θεραπεία – ανάγκη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του

Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο ασθενής που πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό MERS. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής, υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του θανατηφόρου κορόνα-ιού MERS καθώς στην παρούσα φάση «δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία για τον νέο ιό», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακρής, προειδοποιεί ότι  με δεδομένο πως το 50% των ασθενών που προσβάλλονται από τον νέο ιό καταλήγουν, έχει ιδιαίτερη σημασία ο περιορισμός της μετάδοσής του.

Η χώρα μας, τονίζει,  είναι πύλη εισόδου ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και καλείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνιστούν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετώπισης των λοιμώξεων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά αυτού του θανατηφόρου ιού

Πηγή: Ναυτεμπορική, ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/04/2014 - 14:37