«Enough! / Αρκετά!» - πρόληψη της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα

Οι Γιατροί του Κόσμου και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν συνέντευξη τύπου με αφορμή την παρουσίαση της Εθνικής Αναφοράς για τη ρατσιστική βία στην Ελλάδα, η οποία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης της ανοχής στη διαφορετικότητα και πρόληψης της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα «Enough! / Αρκετά!».

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως: "Σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που οδηγεί σε έξαρση των φαινομένων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού οι ΓτΚ & το ΕΣΠ ένωσαν τις δυνάμεις τους υλοποιώντας το πρόγραμμα«Enough! / Αρκετά!».

Στο χρονικό διάστημα του ενός έτους υλοποίησης του έργου καταγράφηκαν δεκάδες θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, η αποτρόπαια επίθεση στη Μανωλάδα και άλλα περιστατικά που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την καταγραφή και την υποστήριξη των περιπτώσεων ρατσιστικής βίας ενώ αντίτυπα της αναφοράς θα διανέμονται ελεύθερα προς ενημέρωση σας".

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Τρίτη 29/04/2014 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60 – Αθήνα)

 
Ομιλητές:
Άννα Μαΐλλη - Πρόεδρος Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου
Λίλιαν Αργυροπούλου Χρυσοχοΐδου - Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες
Κωστής Παπαϊωάννου - Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
 
Συντονισμός:
Χριστίνα Ψαρρά - Συντονίστρια του Έργου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54