«Ποτέ την Κυριακή» από εμποροϋπαλλήλους και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων

Με συλλαλητήρια υποδέχονται την Τρίτη οι εμποροϋπάλληλοι και οι Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας το νομοσχέδιο που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο τις 19:00 στην Ομόνοια και πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 20:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.  

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συζητείται από αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προβλέπει ελεύθερη λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και τις υπόλοιπες 45, δυνατότητα λειτουργίας μόνο για τα μικρά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.) με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ή του δημάρχου για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Υπέρ της φιλοσοφίας της ρύθμισης έχουν ταχθεί πάντως το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται την κυριακάτικη αργία, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

Σχετική είδηση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 23 Ιουλίου στην Πλ. Κοραή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Πάγιες θέσεις Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22/07/2013 - 21:25