Π. Καψής: «Υπόθεση ημερών η εκπομπή προγράμματος»

«Υπόθεση ημερών η εκπομπή προγράμματος, αφού ελεγχθούν τα δικαιολογητικά όσων τελικά θα επιλέγουν για τον ενδιάμεσο φορέα», δήλωσε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega απεύθυνε έκκληση να ανοίξει η Αγ. Παρασκευή και να γίνουν οι προσλήψεις επιπλέον 1400 ατόμων. «Τα άτομα που παραμένουν στο κτίριο της ΕΡΤ δεν έχουν δικαίωμα να κρατούν σε ομηρία τους συναδέλφους τους που θέλουν να δουλέψουν είναι άδικο», τόνισε ο κ. Καψής και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η κατάληψη επ΄ άπειρον. Μετά την ανακοίνωση των 577 ατόμων που επιλέχτηκαν για το μεταβατικό φορέα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, τονίζουν ότι τα πρώτα «δείγματα γραφής» της «διαφάνειας» και της «αξιοκρατίας» είναι συμβάσεις κάτω από το τραπέζι με συνταξιούχους και διευθυντικά στελέχη που προσελήφθησαν εκτός διαδικασίας, παρ΄ ότι οι θέσεις τους περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, αλλά και συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια όπως ορίζει ο νόμος.

Επίσης, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης τηλεφωνικά στο MEGA, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/08/2013 - 12:10