«Είμαστε ικανοί να σας αντιμετωπίσουμε» απαντά ο Άσαντ στον Ομπάμα

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα Ομπάμα και τη διαβεβαίωση του ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες οποιαδήποτε στιγμή να πραγματοποιήσουν μία στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας (περιορισμένης ωστόσο κλίμακας), ο Πρόεδρος της χώρας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, κατέστησε σαφές ότι η χώρα του είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε χτύπημα δεχτεί από το εξωτερικό. Οι αμερικανικές  απειλές, δεν θα αποθαρρύνουν τη Συρία από τις αρχές της ή τη μάχη της κατά των τρομοκρατών ( έτσι αποκαλεί την Αντιπολίτευση)  η οποία υποστηρίζεται από χώρες της Δύσης με πρώτες τις ΗΠΑ και φυσικά και κάποιες άλλες από την ευρύτερη περιοχή μας σημείωσε.

Κέρι: Έχουμε αποδείξεις για χρήση Σαρίν

Νωρίτερα, με συνεντεύξεις του στο CNN και το NBC ο Αμερικανός υπ. Εξωτερικών Τζον Κέρι, τόνιζε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποδείξεις ότι στην επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού, έγινε χρήση του δολοφονικού αερίου σαρίν.

Όπως είπε δείγματα αίματος και μαλλιών, βρέθηκαν θετικά στο αέριο σαρίν.

Χθες, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιχειρήσουν κατά της Συρίας, αλλά όπως είπε πρώτα θα ζητήσει την έγκριση από το κογκρέσο, του οποίου οι εργασίες αρχίζουν και πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου.

Journa De Dimanche: 1000 τόνοι επικίνδυνα χημικά αέρια έχει στην κατοχή της η Συρία

Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον της γαλλικής κυβέρνησης, επιβεβαίωναν σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Journal de Dimanche, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα έρθουν στο φως έγγραφα με λεπτομέρειες γύρω από το θέμα των χημικών.

Στο δημοσίευμα  που επικαλείτο το πόρισμα που συνέταξαν γαλλικές μυστικές  υπηρεσίες, αναφέρεται μετά άλλων ότι η Συρία ένα από τα μεγαλύτερα χημικά οπλοστάσια του κόσμου με τουλάχιστον 1000 τόνους χημικών αερίων σαρίν και αερίων μουστάρδας.

Πηγή: Al Jazeera, Journal de Dimanche

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01/09/2013 - 18:10