Στα 2-2,5 δισ. Ευρώ ο λογαριασμός του «Ανοιχτά την Κυριακή»

Στους αντιπεριφερειάρχες, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, περνάει πλέον η σκυτάλη των αποφάσεων για το πόσες Κυριακές θα μπορούν να ανοίγουν τα καταστήματα πέραν των νομοθετημένων. Και αυτό γιατί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το νέο νόμο, θα πρέπει να εκδώσουν αιτιολογημένες αποφάσεις στις οποίες θα ορίζονται οι περιοχές όπου επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων κι άλλες Κυριακές, πλην των επτά. Από τη διαβούλευση που προηγήθηκε προκύπτει με σαφήνεια η πλήρης αδυναμία επιχειρήσεων και εργαζομένων να ανταποκριθούν σε περαιτέρω άνοιγμα των Κυριακών καθώς είναι αδύνατο να επωμισθούν το εργασιακό κόστος.

Είναι  χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής, οι έμποροι, το εργατικό κόστος μιας τέτοιας επέκτασης φθάνει τα 2-2,5 δισ.ευρώ για 300.000 καταστήματα, ποσό αδύνατο να καλυφθεί από τις επιχειρήσεις.

Εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου εκτιμούν μάλιστα ότι το κόστος αυτό, θα μετακυλισθεί στους καταναλωτές και καλούν την κυβέρνηση να αναζητήσει την ανάπτυξη, με άλλους τρόπους, όπως μέσα από ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, τα αναπτυξιακά κίνητρα, η πάταξη του παρεμπορίου κ.λπ.».

Με πληροφορίες από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04/11/2013 - 10:01