Ο Ρομπέρτο στέλνει τον Ολυμπιακό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Άγαλμα στον Ισπανό κίπερ του Ολυμπιακού Ρομπέρτο πρέπει να στήσουν οι «ερυθρόλευκοι» καθώς ήταν ο βασικός παράγοντας που ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του στο ματς του «Καραϊσκάκη» απέναντι στην Μπενφίκα. Ο Ολυμπιακός πήρε το βαθμολογικό τρίποντο από τους «Αετούς» κερδίζοντας με 1-0 χάρη στο τέρμα του Μανωλά στο 13ο λεπτό και πλέον βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Όμως οι Πορτογάλοι δεν υπολόγισαν τον Ρομπέρτο που βρέθηκε σε εκπληκτική βραδιά και στη κυριολεξία «κατέβασε τα ρολά» σε αρκετές περιπτώσεις. Η μαγική βραδιά του Ισπανού τερματοφύλακα ξεκίνησε στο 6ο λεπτό, όταν ο Καρντόσο σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Ρομπέρο έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρομπέρτο βγήκε στα πόδια του Μάρκοβιτς αποσοβώντας το γκολ.

Ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει γήπεδο στους Πορτογάλους που κυριαρχούσαν αλλά στο 13’ το «Καραϊσκάκη» πήρε «φωτιά». Από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας, ο Μανωλάς πετάχτηκε ψηλότερα από όλους και από τη καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τον ρυθμό τους, οι Πορτογάλοι το εκμεταλλεύτηκαν και πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 27’ η κεφαλιά του Λουιζάο έφυγε μόλις άουτ, ενώ πριν βγει το ημίχρονο, ο Μάτιτς σταμάτησε θεωρώντας ότι βρίσκεται σε θέση οφ-σάιντ και η ευκαιρία χάθηκε.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Μπενφίκα άγγιξε την ισοφάριση με τον Μάρκοβιτς να σουτάρει από πολύ κοντά και ο Ρομπέρτο να λέει «όχι».

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε με τους Πορτογάλους να ψάχνουν με κάθε τρόπο το γκολ ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να πελαγοδρομούν και να εναποθέτουν τις τύχες τους στον Ρομπέρτο. Ο κίπερ του Ολυμπιακού λειτούργησε σωστά και στο 54’ σε τετ α τετ του Σίλβιο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (58’) έδιωξε σε κόρνερ του σουτ του Πέρεζ.

Ο Ρομπέρτο συνέχισε τα… μαγικά του και στο 79’ όπου με σωτήρια επέμβαση είπε «όχι» σε σουτ του Τζούρισιτς, ενώ στο 88’ αρνήθηκε την ισοφάριση στον Τζούρισιτς.

Κίτρινες: 38' Γιαταμπαρέ, 85' Ρομπέρτο, 88' Εντινγκά, 90+2' Ντομίγκες – 35' Μάξι Περέιρα, 37' Μάτιτς, 42' Ρούμπεν Αμορίμ

Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Γιαταμπαρέ (56'), Φουστέρ (74' Μπονγκ), Σαβιόλα (46' Ντομίνγκες), Μήτρογλου

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ (79' Καβαλέιρο), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Καρντόσο (70' λ.τ. Λίμα), Μάρκοβιτς (74' Τζούριτσιτς).

 

Παρί Σεν Ζερμέν-Άντερλεχτ 1-1

Το πρώτο της γκολ στη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η Άντερλεχτ που της απέφερε και τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο του Ολυμπιακού, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 68’ με τον Ντέμι ντε Ζέου, ενώ οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Ιμπραΐμοβιτς στο 70’.

Κόκκινη: 82' Κλιέσταν

Διαιτητής: Μάριο Στράχονια (Κροατία)

Παρί Σ.Ζ.: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Αλέξ, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Λούκας Μόουρα, Λαβέτσι, Ιμπραχίμοβιτς.

Άντερλεχτ: Καμίνσκι, Βάντεν Μπόρε, Κουγιατέ, Μπεμπά, Ντεσχάχτ, Μιλιβόγιεβιτς, Κλιέσταν, Ντε Ζέου, Ν'Σακαλά, Πρατ, Μίτροβιτς.

 

Βαθμολογία (3ου ομίλου)

1. Παρί Σ.Ζ. 13-2 10

2. Ολυμπιακός 6-5 7

3. Μπενφίκα 3-5 4

4. Αντερλεχτ 1-11 1

Επόμενη αγωνιστική (27/11):

Άντερλεχτ-Μπενφίκα

Παρί Σ.Ζ-Ολυμπιακός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/11/2013 - 01:20