Πρόσκληση στο Ραδιομέγαρο για το πιο χαοτικό «Πάρτυ»

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για το μεγαλειώδες ξεκαρδιστικό «Πάρτυ» που «διοργάνωσαν» το 1968 το δίδυμο Μπλέικ Έντουαρντς και Πίτερ Σέλερς, μετά τον «Ροζ Πάνθηρα» και τον αγαπημένο επιθεωρητή Κλουζό.

Αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και μεγάλη επιτυχία των ελληνικών θερινών σινεμά προβάλλεται απόψε στις 22:00 στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Μια ταινία με ελάχιστους διαλόγους και άφθονο αυτοσχεδιασμό που ο ίδιος ο Έντουαρντς είχε χαρακτηρίσει ως «μία από τα πιο ριζοσπαστικές πειραματικές ταινίες στην ιστορία του Χόλιγουντ» την οποία όλοι θυμόμαστε για τη χαρακτηριστική κινηματογραφικό περσόνα που εμπνεύστηκε ο Πήτερ Σέλερς για την ερμηνεία του πρωταγωνιστικού ρόλου.

Ο ιδιοφυής Βρετανός κωμικός ξεδιπλώνοντας τον χαρακτήρα του αθώου, αφελούς και καταστροφικά αδέξιου Ινδού κομπάρσου επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ σουρεαλιστικού αυτοσχεδιασμού. Μέσα από τις σκηνές με τις αλλεπάλληλες γκάφες αποτίνει φόρο τιμής στο βωβό κινηματογράφο, «τσαλακώνει» την τάξη των «δήθεν» του συστήματος και των κοσμικών της showbizπαραδίδοντας ένα glamorousπάρτυ «αυστηρά για λίγους» στο απόλυτο χάος, και φυσικά προσφέροντας αξέχαστες στιγμές γέλιου.

Παρεξηγήσεις, καταστροφές, υστερία, αφροί κι ένας ελέφαντας των λουλουδιών υπό τη μουσική του Χένρι Μαντσίνι σε μια ταινία που πάντα απολαμβάνουμε να θυμόμαστε…

Birdie num num!

Υπόθεση

Ο HrundiBakshi είναι ένας Ινδός ηθοποιός που προσλαμβάνεται ως κομπάρσος σε μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Διαθέτοντας ένα φυσικό ταλέντο για την... καταστροφή σε μία και μόνο εμφάνιση στα γυρίσματα καταφέρνει να ανατινάξει το πλατό. Όμως η τύχη έχει γυρίσματα κι αντί το όνομα του να γραφτεί στις λίστες των ανεπιθύμητων στο Χόλιγουντ συμπεριλαμβάνεται κατά λάθος σε μια λίστα των καλεσμένων σε ένα πριβέ πάρτι για λίγους και διάσημους. Θα πάει και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο…

Σκηνοθεσία: Μπλέικ Έντουαρντς
με τους Πήτερ Σέλερς, Κλοντίν Λονγκέ, Μαρτζ Τσάμπιον, Αλ Τσέκο

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13/08/2013 - 18:01