Δύο αριστουργήματα σε τέσσερις μέρες από τον αυτοδιαχειριζόμενο κινηματογράφο της ΕΡΤ3

Φτάσαμε τις 80 δωρεάν προβολές. Το ταξίδι που ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου του 2013 συνεχίζεται. Ο αυτοδιαχειριζόμενος κινηματογράφος των ανυπόταχτων εργαζομένων-απολυμένων της ΕΡΤ3 πραγματικός σταθμός αγώνα, πολιτισμού, αντίστασης ενάντια σε κάθε μαύρο, έριξε από την πρώτη στιγμή το δικό του φως στις καρδιές όλων εκείνων που στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε και μετά την τελική επικράτηση των ιδεών μας. Διότι ο αγώνας θα συνεχίζεται. Πάντα....
Η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ-3 εκκινεί την εαρινή της λειτουργία μετά από ένα δεκαπενθήμερο διακοπής με δύο σπουδαία αριστουργήματα τα οποία προβάλει σε διάστημα τεσσάρων ημερών.
Με τις υπογραφές δύο κορυφαίων Ισπανών δημιουργών, των Χουάν Αντόνιο Μπαρντέμ και Λουίς Μπουνιουέλ παρουσιάζονται δύο πολιτικά νουάρ και εξαιρετικά κοινωνιογραφήματα, που άφησαν εποχή.
Οι ταινίες προβάλλονται πάντα με δωρεάν είσοδο στον Αλέξανδρο στις 21:00 (Εθνικής Αμύνης 1) με την ευγενική χορηγία της αίθουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού με συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια του ΚΕΜΕΣ. Προλογίζει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ακολουθεί μακρά συζήτηση με το κοινό στο οποίο θα διανεμηθούν  έντυπες αναλύσεις, ενώ ήδη τα 184 μέλη μας και φίλοι της Ταινιοθήκης έχουν λάβει σημειώσεις για το λαϊκό πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Πέμπτη 26 Μαρτίου: Ο θάνατος του ποδηλάτη (Muerte de un ciclista, Ισπανία, ασπρόμαυρο, 1955, διάρκεια 87'  ) με τους Λουτσία Μποζέ, Αλμπέρτο
Κλόζας. Το φιλμ κέρδισε το βραβείο κριτικών στις Κάνες και στην Ισπανία.

Δευτέρα 30 Μαρτίου: Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας (Le journal d' un femmedechambre, Γαλλία, ασπρόμαυρο, 1964, διάρκεια 97' )του Λουίς Μπουνιουέλ με βραβείο ερμηνείας στη Ζαν Μορό. Παίζει και ο Μισέλ Πικολί.
Σας περιμένουμε.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54