"PUBLIC ART"-- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ με τη ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΟΛΩΝΑΚΗ

"PUBLIC ART"
 
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ με τη ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΟΛΩΝΑΚΗ
 
26-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016,στο χώρο Art Act area_creative

Το Εργαστήριο στοχεύει στην ερμηνεία της Τέχνης στο Δημόσιο Χώρο, μέσα από τη θεωρητική προσέγγιση και την επιτόπια χαρτογράφηση  στην Αθήνα. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στις σχέσεις που αναπτύσσει η τέχνη με τον συμβολισμό, τη μνήμη και τις αισθήσεις στο δημόσιο χώρο μέσα από παραδείγματα από το εξωτερικό αλλά και από την περιήγηση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας!

Σκοπός του εργαστηρίου είναι: η κατανόηση του περιεχομένου της δημόσιας τέχνης, ο εντοπισμός του ρόλου της στην αστική ζωή, η εξοικείωση με τις πολυσχιδείς μορφές της, και η προσέγγιση στα στάδια ανάπτυξης και υλοποίησης του έργου της δημόσιας τέχνης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11/2016, ώρα: 14.00-17.00

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΕΧΝΗ

Θεωρία  και ερμηνεία της δημόσιας τέχνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11/2016, ώρα: 11.00-16.00

ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΡΕΥΝΑ – ΑΥΤΟΨΙΑ

Περιήγηση στα έργα της δημόσιας τέχνης στην Αθήνα

(Αποτύπωση και συλλογή παρατηρήσεων).

Σημείο συνάντησης:  Σταθμός Μετρό "Μέγαρο Μουσικής"

Υλικά:  Φωτογραφική, σημειωματάριο,  εισητήριο  μετρό.

ΚΡΙΤΙΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις για τη δημόσια τέχνη και τη σχετική βιβλιογραφία της


ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ
 
 
Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Μέγαρο Μουσικής,

Πάρκο Ελευθερίας,

Πλατεία Μεγάλης Του Γένους Σχολή,

Προαύλιο ξενοδοχείου Χίλτον, Βασ. Σοφίας

Πάρκο Ριζάρη

Προαύλιο Πολεμικού Μουσείου, οδός Ριζάρη .

Σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός

Σταθμός Μετρό Συντάγματος

Σύνταγμα - Προαύλιο Βουλής

Πλατεία Κλαυθμώνος

Πλατεία Κοντζιά

Δημαρχείο Αθηνών,  οδός Αθηνάς

Οδός Πειραιώς 20.Πλατεία Ομονοίας

Σταθμός Μετρό Ομόνοιας

Μπενάκη και Κωλλέτη

Οδός Τζαβέλλα

Οδός Τοσίτσα (πίσω από το ΕΜΠ)

 (ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ)

Λίγα λόγια για τη Στέλλα Μπολωνάκη:

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και Δημόσια Τέχνη στο Chelsea College of Art & Design στο Λονδίνο. Το 1998 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Τέχνη στην Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. Είναι υποψήφια διδάκτορας της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η διδακτορική της διατριβή έχει τίτλο: "Τέχνη στο δημόσιο χώρο και οι επιδράσεις στην εμπειρία της Μεγαλόπολης". Από το 1990 έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από μπιενάλε, ομαδικές εκθέσεις, φεστιβάλ τέχνης, residences και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς δημόσιας τέχνης από τον ΗΣΑΠ, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και το Royal London Hospital. Από το 2002, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εικαστικές και φωτιστικές εγκαταστάσεις και έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικές ομάδες με το καθεστώς του συνεργάτη-καλλιτέχνη σε δημόσια έργα. Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει, επίσης, τη διεύθυνση και τον συντονισμό πολιτιστικών δρώμενων όπως: Το 5ο Διαβαλκανικό Συμπόσιο Τέχνης που οργανώνεται από το ΕΕΤΕ, το 1ο Μεσογειακό Συμπόσιο Περιβαλλοντικής Τέχνης στον Δήμο Ρούβα στην Κρήτη και «Greek Expressions – Expressions of Culture From Greece in UK» που οργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο στο Λονδίνο. Η Στέλλα Μπολωνάκη έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και έχει δημοσιεύσει μια σειρά άρθρων για τη δημόσια τέχνη.



 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Το πρώτο μέρος του Εργαστηρίου (θεωρία) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο χώρο Art Act area_creative space στις 14.00-17.00 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με σημείο εκκίνησης το σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί το β' μέρος, η περιήγηση. 

  • Τιμή παρακολούθησης Εργαστηρίου:  50 ευρώ.
  • Μειωμένο (για φοιτητές & ανέργους):  40 ευρώ.

Για κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε στο ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54