ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

Το Δείπνο Ηλιθίων, η soldout παράσταση των δύο τελευταίων ετών, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Κάππα. Η πολυβραβευμένη κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ, που έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς,

ανοίγει αυλαία στις 17 Οκτωβρίου.

Το έργο

Το Δείπνο Ηλιθίων γράφτηκε από τον Φρανσίς Βεμπέρτο 1993. Έκανε πρεμιέραστοThéâtre des Variétés τον Σεπτέμβριο του 1993 και έμεινε στο ρεπερτόριο του θεάτρου μέχρι τον Ιανουάριοτου 1996. Τους κεντρικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Jacques Villeret (ωςΦρανσουάΠινιόν) και Claude Brasseur (ωςΠιερΜπροσάν).


Ηυπόθεση

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανών ει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλείστο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούνεις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους καιστοτέλος, αυτός που έχει φέρειτον πιοτέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναιο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιεργι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για ν αγνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα.


Διάρκεια παράστασης 100λεπτά (χωρίς διάλειμμα)





ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΣπΥρος ΠαπαδΟπουλος, ΠυγμαλΙων ΔαδακαρΙδης, ΒασΙλης ΡΙσβας,Αννα ΜενενΑκου, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ, ΞανθΗ ΓεωργΙου και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια:Νικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Ημέρεςκαιώρες παραστάσεων

Τετάρτη19:00 (λαϊκήαπογευματινή)

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή21:00

Σάββατο18:00και21:00

Κυριακή18:00και21:00

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14/10/2018 - 12:49