ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα δημόσιο «στεγνό» πρόγραμμα απεξάρτησης ενταγμένο στο ΕΣΥ.

Aπότο 1987 έως σήμερα το 18 ΑΝΩ αναπτύσσεται διαρκώς σε τομείς που αφορούν την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες χωρίς υποκατάστατα για τοξικομανείς άνδρες, γυναίκες και μητέρες, εφήβους, μετανάστες, φυλακισμένους, άτομα με συννοσηρότητα. Επίσης παρέχει υπηρεσίες σε οικογένειες καθώς και σε άτομα που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές,  εθισμό στο διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια.

Η λειτουργία του 18 Άνω βασίζεται στον ανθρωποκεντρισμό, την ισοτιμία και τη συλλογικότητα.

Ο εξαρτημένος δεν αντιμετωπίζεται ως ασθενής, ούτε ως παθητικό αντικείμενο νοσηλευτικών φροντίδων αλλά ως υποκείμενο και πρωταγωνιστής της θεραπευτικής διαδικασίας, στην οποία συμμετέχει ενεργά και επιδιώκει την αλλαγή του τρόπου ζωής του, με αξίες, στόχους, χωρίς ουσίες και φυγές οποιουδήποτε τύπου.

Σημαντικά εργαλεία της θεραπείας είναι η ψυχοθεραπεία, ατομική και ομαδική, η τέχνη θεραπεία και η συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το 18 ΑΝΩ λειτουργεί ως πλαίσιο θεραπείας, ως πλαίσιο κοινωνικής και πολιτισμικής διεκδίκησης, ως χώρος αυτογνωσίας, ελευθερίας, πολιτισμού, δημιουργικότητας και αυτονομίας.

Για την καλύτερη λειτουργία του 18 Άνω είναι σημαντική η συμμετοχή όλων, όχι μόνο των θεραπευτών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που πάντα μας στηρίζει σε αυτόν τον καθημερινόαγώνα ζωής.

Είναι λοιπόν χαρά και τιμή για την θεραπευτική ομάδα του18 Άνω αλλά και για τις/τους θεραπευόμενους του η συμμετοχή όλων σας στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το μήνα Ιούνιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Καθ'όλη τη διάρκεια του μήνα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις σε διαφορετικές περιοχές της Αθηνάς με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας. Θα είμαστε εκεί να ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να μοιραστούμε προβληματισμούς, αλλά και για να διασκεδάσουμε ερχόμενοι σε επαφή με την τέχνη όπως το χορό, το θέατρο, τη μουσική και να γνωρίσουμε  την τέχνη του πηλού, του κοσμήματος, της ζωγραφικής.


 

 

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 2019

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

Την περίοδο 10 - 30 Ιουνίου 2019 σύντομο σποτ του 18 Άνω  θα προβάλλεται στις οθόνες των συρμών του Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ

Παρασκευή 31 /05, Σάββατο 01/06, και Κυριακή 02/06 Συμμετοχή της ομάδας κοινωνικής επανένταξης του 18 άνω στο 14ο φεστιβάλ πολιτιστικών ομάδων φοιτητικής εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Σάββατο 08/06/19 

Ώρα 21:00Η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω παρουσιάζει το έργο "Εχθροίεξαίματος" του Αρκάστο Δημοτικό Κινηματογράφο  «Νέα Ελβετία» στο Δήμο Βύρωνα, Νέας Ελβετίας 34

 

Δευτέρα 10/06/19

Η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω θα φιλοξενήσει  θεραπευόμενους της θεραπευτικής κοινότητας PapaGiovanniXXIII από την  Ιταλία σε ένα μοίρασμα αγάπης, φιλίας των λαών και αλληλεγγύης.

(Η εκδήλωση δεν είναι ανοιχτή στο κοινό)

 

 

Πέμπτη 13/06/19

Ωρα 14.00μ.μ.-16.00μ.μ.Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα: «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

Διοργανωτές: Ανοιχτό Πρόγραμμα Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (InternationalOrganizationforMigration)

TALISHOTEL, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6, 17456 ,Άλιμος

 

 Πέμπτη 20/06/19

Ώρα 10:00 Το Ανοικτό Πρόγραμμα Απεξάρτησης  του 18 Άνω διοργανώνει  Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ»  στο Δημαρχείου Κορυδαλλού. (Γρ. Λαμπράκη 240, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου)

Παρασκευή 21/06/19

Ώρα 20:00Βραδιά Jazz στον κήπο της Κοινωνική Επανένταξης του 18 Άνω στην οδό Χανίων 4,Αθήνα  με τους: Ματθαιάκη Μανώλη στην κιθάρα, Βαζούρα Βασίλη στο Άλτο Σαξόφωνο, Πολάκα Δανάη στα τύμπανα, Φλωρεντίν Φαίδωνα στο πιάνο, Νηστικούλη Ασπασία στο μπάσο και στο τραγούδι η Πουλή Ελένη(η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό).

Ταυτόχρονα θα λειτουργεί έκθεση των έργων των ομάδων πηλού και κοσμήματος της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω.

 

Σάββατο 22/06/19

Ώρα 17:30Τουρνουά Ποδοσφαίρου

ΓΉΠΕΔΟ 5Χ5  Παναγή Τσαλδάρη και Μενελάου

Δήμου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ,  πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ Ταύρου

Διεξαγωγή τουρνουά με συμμετοχή από :  Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

Ψ.Ν.Α., Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» Πρόγραμμα Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά

τουΔήμου Καλλιθέας, ΝΟΣΤΟΣ του ΚΕΘΕΑ , Εθνική Ομάδα ΑΣΤΈΓΩΝ

Ώρα έναρξης: 17:30

Ελεύθερη Είσοδος

 

Δευτέρα 24/06/19

Ώρα 18:00Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας

Γήπεδο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΝΤΑΜΑΡΙ),  Ρέας 40 και Χρυσανθέμων( Κηπούπολη)

Διεξαγωγή φιλικού  αγώνα με συμμετοχή από : Μεικτή ομάδα μεταξύ  των

προγραμμάτων Απεξάρτησης  18 ΆΝΩ του Ψ.Ν.Α., Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» του

Δήμου Καλλιθέας, ΝΟΣΤΟΣ του ΚΕΘΕΑ, Εθνική Ομάδα ΑΣΤΈΓΩΝ   και  των

ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ  ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Περιστερίου

Ώρα έναρξης: 18:00

Ελεύθερη Είσοδος

 

Τρίτη 25/06/19

Χορεύουμε, παίζουμε θέατρο και τραγουδάμε για τη ΖΩΗ, στο Άλσος Περιστερίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Δήμο Περιστερίου

Πρόγραμμα εκδήλωσης

20:00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί

20:30Χοροκινητικό Δρώμενο « Άνθρωπος 2 », της ομάδας χοροκινητικής έκφρασης της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω.

20:45 Θεατρική Παράσταση « Εχθροί εξ αίματος » του Αρκά , της θεατρικής  ομάδας της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω.

21:30 Τραγουδάμε για τη ζωή μαζί με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και «Το Γνωστό Τρίο» Τάσος Γιαννούσης, Παναγιώτης Κατσιμάνης και Αντώνης Τζίκας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση των δημιουργιών της Ομάδας Πηλού και της Ομάδας Κοσμήματος της Κοινωνικής  Επανένταξης του 18 Άνω ενώ θα διατεθεί και ενημερωτικό υλικό.

Τετάρτη 26/06/19

Ώρα 11:00 - 22:00

Οι θεραπευτές και οι θεραπευόμενοι του 18 Άνω θα βρίσκονται στην αριστερή έξοδο του σταθμού ΗΣΑΠ του Θησείουγια να ενημερώσουν, να ζωγραφίσουν, να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να μοιραστούν απόψεις, ιδέες, συναισθήματα με όλους.

Σας περιμένουμε στο ενημερωτικό μας περίπτερο, θα είμαστε όλοι εκεί.

Συμμετέχουν: Η μπάντα Κρουστών Quilombo,το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, οι ομάδες τέχνης πηλού και κοσμήματος της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω με τα έργα τους.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54