Κωνσταντίνα Καραχρήστου: Τα παιδιά είναι τα πιο ειλικρινή πλάσματα. Μπορείς να καταλάβεις απ' αυτά που σου λένε ή που δεν σου λένε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κωνσταντίνα Καραχρήστου μιλά στην ertopen για την παράσταση "Οι περιπέτειες του Παβ", στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Κωνσταντίνο Παράση και την ομάδα HIPPO και παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο 104.

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το θέατρο;

Δεν ξέρω ακριβώς τι ήταν. Αυτό που μπορώ όμως να πω είναι το τι αισθάνθηκα όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι. Ένιωσα πως εδώ 'είμαστε’. Εδώ αισθάνομαι καλά. Αυτό είναι που θέλω να κάνω και νιώθω ασφάλεια μέσα σ' αυτό το πλαίσιο!

-Πέραν του παιδικού θεάτρου ποια είδη σ ενδιαφέρουν;

Νομίζω είναι πολύ νωρίς για μένα να απορρίψω κάποιο είδος ή να πω αυτό μ’ ενδιαφέρει περισσότερο. Είμαι ακόμη στη φάση που θέλω να ασχοληθώ με τα πάντα, όσο περισσότερο μπορώ...πολύ,πάρα πολύ μέχρι να φτάσω σε σημείο να καταλήξω σε κάτι. Παρ'ολα αυτά το physicaltheater είναι αυτό που με απασχολεί αυτή την περίοδο.

-Μίλησε μας για τη συνεργασία σου με την ομάδα hippo και επίσης για τη φετινή παράσταση σας.

Με τους Hippo φάνηκε πως έχουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Έχουν έναν τρόπο ο οποίος σε εμένα λειτουργεί. Ασχολούνται πολύ με το σώμα, κάτι το οποίο με αφορά. Σε σχέση τώρα με την παράσταση έχω να πω ότι έχει κάτι πολύ δυνατό για μένα. Έχει ένα θέλω ενός ήρωα ο οποίος δεν σταματά με τίποτα μέχρι να το καταφέρει. Είναι δηλαδή ένας ήρωας με στόχο. Αυτό μου φαίνεται πολύ σημαντικό γιατί εγώ παρατηρώ γύρω μου συμβιβασμένους ανθρώπους,οι οποίοι επειδή δεν κάνουν αυτό που θέλουν είναι θλιμμένοι. Ενώ ο τζίτζικας μας κάνει ένα δύσκολο ταξίδι για αυτό ακριβώς το λόγω. Γιατι δεν συμβιβάζεται!

- Ποια είναι η σχέση σου με τα παιδιά και πως τους κρίνεις ως μικρούς θεατές;

Τα παιδιά είναι υπέροχα. Περνάω πολύ όμορφα  μαζί τους. Είναι τα πιο ειλικρινή πλάσματα. Μπορείς να καταλάβεις απ' αυτά που σου λένε ή που δε σου λένε αν αυτό που κάνεις λειτουργεί. Αν δεν τους αρέσει κάτι θα το πουν. Και αυτό εμάς μας κάνει καλό γιατί προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι.

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον ανταγωνισμό στις παραγωγές του παιδικού θεάτρου; θεωρείς υπάρχει χώρος για αυτήν την υπερπληθωρα παραστάσεων στην Αθήνα;

Από τη μια είναι καλό που υπάρχουν τόσες πολλές παιδικές παραστάσεις γιατί μπορούν οι γονείς να διαλέξουν τι ταιριάζει στο παιδί τους. Από την άλλη δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι παραστάσεις να πάνε καλά γιατί απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος για όλες εγώ όμως έχω πίστη στους ανθρώπους και νομίζω ότι κάνουν σωστές επιλογές για τα παιδιά τους. Εκεί θα φανεί αν κάτι δεν χωράει.

-Τα σχέδιά σου για το μέλλον και αν κρατάς μια συμβουλή που έλαβες από ένα μικρό θεατή.

Οι  περιπέτειες του Παβ θα πάνε περίπου μέχρι τον Απρίλιο οπότε μέχρι τότε αυτά είναι τα σχέδιά μου. Στο τέλος της παράστασης κάνουμε μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά. Για το τι πρέπει να κάνει κάποιος αν τον κοροϊδέψουν. Ένα παιδί κάπου στη Άνδρο ως απάντηση ξεκίνησε να μου λέει ότι πρέπει να σηκωθείς, να ταΐσεις τις κότες και τα ζώα  και άλλες καθημερινές δουλειές! Και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον πως αυτό που ήθελε να μου πει ήταν το πιο απλό. Ότι ο καθένας πρέπει να ασχολείται με τη δουλειά του και τα πράγμα που έχει να κάνει ο ίδιος και όχι το τι κάνουν οι άλλοι. Μου φάνηκε υπέροχο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Παβ είναι ένας τζίτζικας που προέρχεται από οικογένεια μεγάλων τραγουδιστών, αλλά αυτός έχει κακή φωνή. Στις συναυλίες του το εξαγριωμένο κοινό του πετάει λαχανικά αντί να χειροκροτάει. Για να βελτιωθεί λοιπόν ο Παβ πάει στον δάσκαλο μουσικής Λυκάων. Εκείνος όμως δεν τον δέχεται αν δεν πληρωθεί πολύ ακριβά: ζητάει το χρυσό σπυρί που βρίσκεται μακριά στην Αφρική. Έτσι για τον Παβ αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια που τον οδηγεί σε συναντήσεις με τις γκρινιάρες χήνες, το λιοντάρι με τη σκωροφαγωμένη λεοντή, τις επαναστάτριες μύγες Τσε Τσε, τα σαρκοφάγα λουλούδια και φυσικά τα τρομερά τυφλά μυρμήγκια. Θα μπορέσει ο τζίτζικας να βρει το χρυσό σπυρί και να πληρώσει τον δάσκαλό του; Υπάρχει όντως χρυσό σπυρί;

 

Πληροφορίες παράστασης

 

Παίζουν: Κωνσταντίνα Καραχρήστου, Κωνσταντίνος Παράσης

Κείμενο: Φώτης Δούσος

Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group

Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Hippo Theatre Group

Σκηνοθεσία – Παραγωγή:

Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος - Αλέξανδρος Ράπτης)

 

ΘΕΑΤΡΟ 104

ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 41

ΓΚΑΖΙ (Στάση μετρό Κεραμεικός)

210  3455020

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Διάρκεια: 60΄

 

Τιμές εισιτήριων

10 ευρώ (γενική είσοδος)

8 ευρώ (ατέλειες, φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων

Viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-104/oi-peripeteies-tou-pav/

Καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο. Για διαθέσιμες ημερομηνίες επικοινωνήστε με την ομάδα παραγωγής στα τηλ. 6949009699, 6974040085 & 6976904396

και στο hippotheatregroup@gmail.com.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54