Γιαλήτες ή αλήτες του Γιαλού: Τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Φούρνος

Η νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα «Άλμπατρος» συστήνεται στο κοινό μ’ ένα έργο, το οποίο βάζει στο επίκεντρο την πιο δυνατή σχέση του ανθρώπου, τη φιλία.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κόκα και η νέα ομάδα έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις στο Θέατρο Φούρνος. 

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μένουν ακόμη 6 παραστάσεις 

11-12, 18-19 και 25-26 Δεκεμβρίου 

Συντελεστές:

Κείμενο/Σκηνοθεσία : Γιάννης Κόκας              

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής ,Εύη Αργυρίου,Γιάννης Βασιλώττος, Γιάννης Κόκας, Αλέξανδρος Κωχ, Βερόνικα Μπακόλα,Χριστίνα Τζιάλλα, Κωνσταντίνα Τσιτσία – Γεωργαντά

Βοηθός σκηνοθέτη:Κατερίνα Μπησάρα

Βοηθός δραματουργίας :Αλέξης Πετρίχος

Ενδυματολογία/Σκηνογραφία: Ηλέκτρα Σταμπούλου

Χορογραφίες/Κινησιολογία:Παρασκευή Κάπα

Φωτισμοί:Απόστολος Τσατσάκος

Μουσική επιμέλεια:   Χρήστος Παπαδόπουλος

Μουσική διδασκαλία:  Έλλη Βασιλάτου

Γραφιστική επιμέλεια: Άννα Κόκα

Info:

Πρεμιέρα 23  Οκτώβρη και κάθε Τετάρτη-Πέμπτη στο θέατρο Φούρνο

Τιμές εισητηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο(ανέργων, άνω των 65 ) 8 ευρώ, φοιτητικό και ατέλειες 5 ευρώ

Διάρκεια: 70 λεπτά

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0646 0748

FacebookPage: https://www.facebook.com/fournostheatre/

 

Έγραψαν για την παράσταση:

«Αυτά τα παιδιά, αυτοί οι Γιαλήτες της Τετάρτης και της Πέμπτης του Φούρνου, χωρίς να προσποιούνται υψηλό ποιοτικό θέατρο, καταφέρνουν με τον πλέον ειλικρινή, αυθόρμητο τρόπο να πετύχουν αυτό που ιδανικά αποτελεί στόχο κάθε ηθοποιού: Να αποχωρεί το κοινό και να τους έχει αγαπήσει, Πόσοι, αλήθεια το καταφέρνουν, όσες φόρμες και τεχνικές, να χρησιμοποιήσουν...Δείτε τους Άλμπατρος. Θα τους αγαπήσετε».

Κώστας Ζήσης, tetragwno.gr

 

«Η νέα καλλιτεχνική ομάδα Άλμπατρος ξεκινά με το πρώτο της έργο στο θέατρο Φούρνος. Τα ταλαντούχα αυτά πλάσματα έσπειραν το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα από μια ιστορία που όλοι έχουμε παρακολουθήσει είτε ως θεατές, είτε ως πρωταγωνιστές. Οι ρόλοι που υποδύονταν είχαν νεανικό αέρα και γλώσσα. Οι ατάκες έδιναν και έπαιρναν. Το ύφος τους βλοσυρό και κωμικό συνάμα. Γήινοι χαρακτήρες της σημερινής εποχής. Εξαιρετικά καλοί όλοι στους ρόλους τους, έδωσαν στο κοινό μια αξέχαστη παράσταση.»

Μαίρη Ζαρακοβίτη, noizy.gr

«Ο Γιάννης Κόκας προσφέρει μια θαυμάσια σκηνοθεσία σε ένα εκπληκτικό κείμενο, γεμάτο ανθρωπιά και μια διάχυτη αίσθηση «νίκης». Ποιητικά και καθημερινά στοιχεία και ένα συναρπαστικό πάντρεμα ρεαλισμού και σουρεαλισμού συνθέτουν ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα απόλυτα άρτιο που ενθουσιάζει. Υπέροχη μουσική επιμέλεια, ευφάνταστη σκηνογραφία και ενδυματολογία, πλούσια και ατμοσφαιρικά φώτα, άκρως ενδιαφέρουσα κινησιολογία και καταπληκτικές χορογραφίες, σε μια παράσταση με τεράστια αλήθεια και αυθεντικότητα».

Νίκη Ράπτη, theathinai.gr

«Οι "Γιαλήτες" είναι μια παράσταση που αφορά όλους μας. Σχετίζεται με τις διαπροσωπικές σχέσεις και σε επίπεδο ερωτικό και σε φιλικό, αλλά ακόμη και στη σχέση που έχει ο καθένας μας με τον ίδιο του τον εαυτό».

Κυριάκος Κουρουτσαβούρης, all4fun.gr

 

«Ένα έργο συνόλου, με σύγχρονο προβληματισμό, με δυναμική, ορμητική παρουσία και αμεσότητα με το κοινό. Έφταναν σχεδόν σε απόσταση αναπνοής από το κοινό για να δηλώσουν ότι αυτό είναι κάτι που αφορά όλους. Εξαιρετικές οι μάσκες της Ηλέκτρας Σταμπούλου και πολύ ενδιαφέρουσα η κινησιολογία της Παρασκευής  Κάπα.»

Μαρία Μαρή, theatromania.gr

 

«Άνθρωποι σαν εκείνους που συναντάς καθημερινά, θα εμφανιστούν πάνω στη σκηνή του θεάτρου "Φούρνος" για να σε κάνουν να γελάσεις, αλλά και να συγκινηθείς μέσα από αυτή την αναγκαία αλληλεπίδραση»

Βασιλεία Μαξακούλη, allyou. gr

 

«Η χημεία τους φαίνεται εξαιρετική, η δουλειά και η μελέτη του καθενός και του συνόλου της ομάδας έχει αποδώσει τα μέγιστα, ενώ λειτουργούν εκπληκτικά ως ένα πολυδιάστατο σώμα».

Ελπινίκη Νίνου, θέατρο.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54