Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι Ρε Καντίνι Live στο Cabaret Voltaire

Οι «Ρε Καντίνι» μας καλούν σε μια ξεχωριστή βραδιά με αυθεντικά ρεμπέτικα τραγούδια και ιστορίες από τον χώρο της μαγκιάς. Κείμενα που αναφέρονται σε απίστευτες καταστάσεις σαν από γκανγκστερική ταινία και που πλέον μοιάζουν μακρινές. Τραγούδια και κοινωνικές καταστάσεις μιας εποχής που έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια και σφράγισε με τον ήχο της, για πάντα, το ελληνικό, λαϊκό τραγούδι.

Ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Tούντα, Παπαϊωάννου, Μάνεση, Γενίτσαρη κ.α και στις αυτοβιογραφίες των περισσοτέρων.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον τραγουδοποιό και συγγραφέα συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, ιδρυτή, ενός από τα μεγαλύτερα ελληνικά ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του '90, των “Ενδελέχεια”. Σκοπός της δημιουργίας της κομπανίας υπήρξε η παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίασαν αφιερώματα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και άλλες σχετικές παραστάσεις.

"Η ενασχόλησή μου με το ρεμπέτικο ξεκινά στα πρώτα μετεφηβικά μου χρόνια και διατηρείται ζωντανή μέχρι σήμερα, αφού η αγάπη μου για αυτά ουδέποτε ατόνησε. Όσο τα πράγματα στενεύουν τόσο ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, κοιτάμε προς τα πίσω, και παίρνουμε δύναμη για να πάμε μπροστά. Εκεί γυρνώ κι εγώ, εκεί που ξεκίνησα και που νιώθω ασφαλής”, εξομολογείται ο Δημήτρης Μητσοτάκης και μας καλεί να ανακαλύψουμε ξανά τα “τραγούδια της καρδιάς”, θυμίζοντάς μας τα σχετικά λόγια του Ηλία Πετρόπουλου: “Τα ρεμπέτικα τραγούδια είναι τραγούδια της καρδιάς, και μόνον όποιος τα πλησιάσει με αγνό αίσθημα τα νιώθει και τα χαίρεται”.

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι, τραγούδι
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019
΄Ωρα έναρξης: 21:30
Κόστος: +7€ (στο πρώτο σας ποτό)

Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105227046
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54