ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Διαδικτυακή πλατφόρμα "Food for thought"

Ο πλούτος του ίντερνετ μας προσφέρει ένα σύμπαν αχαλίνωτο και αέναο για γνώση,θέαμα, κτλπ η παρακολούθηση μια θεατρικής παράστασης ή συναυλίας μέσω διαδικτύου μας προσφέρει το έργο του Καλλιτέχνη αλλά πάντα μας αφήνει εκείνη την απουσία της στιγμής που δεν ζήσαμε μεν απο την άλλη μπορούμε να ανατρέχουμε σε εκείνη ανα πάσα στιγμή με την όραση και την ακοή.Το παρελθόν περνά απο τις οθόνες αλλά ο χρόνο έχει παρέλθει.
Σήμερα,το τελευταίο διάστημα  γινόμαστε μάρτυρες μιας άγνωστης κατάστασης,πρωτόγνωρης, με θέατρα και εστίες πολιτισμού κλειστά, με μουσεία μπροστά σε ενα οικονομικό κραχ και σε μια αβεβαιότητα τρομαχτική.
Ο σκοπός αυτής της νέας πλατφόρμας, αυτός ο εικονικός τόπος συνάντησης ανθρώπων, με γνώμονα τις παρούσες συνθήκες, ουσιαστικά καταθέτει και βάζει τη δική της λίθο σε ενα Παρόν, χτίζουμε μια γέφυρα επικοινωνίας και μια παρακαταθήκη οχι μόνο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές, μια τράπεζα ιδεών ,πολιτιστικών θεμάτων, ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, Τέχνης και δημιουργίας,άνθρωποι κλεισμένοι -που δεν το βάζουν κάτω, συναρμολογούμε τα κομμάτια ενος παζλ που έχουμε ανάγκη : Αυτό του Είναι που θα επιβιώσει.
 
.. ήδη αρκετοί καλλιτέχνες έχουν δηλώσει παρόντες (Αμαλία Αρσένη, Βάσω Καμαράτου, Σοφία Παπάζογλου  ,Σοφία Φιλιππίδου κ.ά):

"Ελπίζουμε η πλατφόρμα Food for thought να γίνει ένας αγωγός που θα πυροδοτήσει την σκέψη και την ελπίδα μιας και η Τέχνη όπως και η Επιστήμη αποτελούν ένα τεράστιο πεδίο, νοητικό, ιδεολογικό, αλλά καίρια συναισθηματικό. Συνεχίζουμε τον πολιτισμό με ότι μέσο διαθέτουμε, εκπέμπουμε παρουσία με όποιον τρόπο μπορούμε. Με πίστη στο άτομο και το αίσθημα κοινότητας που σε τέτοιες δύσκολες μέρες οφείλουμε να στηρίξουμε."

Ένκε Φεζολλάρι


 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54