TERROR RELOADED επιστρέφει στο Θέατρο Αθηνών

Το συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ «TERROR», στο οποίο αποφασίζει ζωντανά το κοινό με ψηφοφορία για την τελική έκβαση της δίκης, έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές στην Ευρώπη και την Αμερική, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, μετάφραση Ευαγγελίας A. Νάνου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, τη σεζόν 2019 – 2020, όπου και διακόπηκε, παρά τα συνεχόμενα sold out, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Τώρα, επιστρέφει ανανεωμένο στις 28 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αθηνών, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ:
Μαρίνα Ασλάνογλου, Βασίλης Παλαιολόγος, ΜιχάληςΑλικάκος, Γιώργος Σπάνιας, Δημήτρης Λιόλιος, Βιργινία Ταμπαροπούλου. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.ticketmaster.gr/showEventInfo.html?idEvent=2005494

FERDINAND VON SCHIRACH

TERROR

 

RELOADED

 

Μία πτήση. Μία έκρηξη. Μία δίκη.

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέατρο Αθηνών

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου

Μετάφραση: Ευαγγελία A. Νάνου | Διασκευή: ΜιρέλλαΠαπαοικονόμου

Η πράξη.

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο τηςLufthansaταξιδεύει από το Βερολίνοπροςστο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο AllianzArenaτου Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώναΓερμανίας–Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν ζωντανά 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και σηκώνειδυο μαχητικάαεροσκάφηγια να παρακολουθούντην κατάσταση από απόσταση αναπνοής και να περιμένουν οδηγίες.

Η δίκη.

Βρισκόμαστε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται φορώντας στολή της πολεμικής αεροπορίας. Κατηγορείται για τον θάνατο και των 164 επιβατών, μετά από εκτόξευση ρουκέτας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του υπό ομηρία αεροσκάφους και η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία του ίδιου και όχι κατόπιν εντολής ανωτέρου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εισέρχεται στην αίθουσα και απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό. Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία. Ξεκινά η παράσταση.

Τα διλήμματα.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν απλόεκπρόσωπο του γερμανικού κράτους να σκοτώσει τους λίγους για να σωθούν οι πολλοί; Διαθέτει το δικαστήριο τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να μπορέσει να κρίνει δίκαια τη συνειδητή του απόφασηνα αυτενεργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο;Ποιος κώδικας τιμής και ποια αίσθηση δικαιοσύνης τού όπλισε το χέρι; Ποιος αποφασίζει ότι το λεγόμενο «μη χείρον βέλτιστον» αποτελείτο μέτρο τηςηθικήςμας; Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο;Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας; Οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, οι υπολογισμοί και το ζύγισμα των ανθρώπινων ψυχώναιωρούνται για ώρα πάνω από την αίθουσα του δικαστηρίουκυριεύονταςτις σκέψεις όλων. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ο λόγος τώρα στους ενόρκους γιατην τελική ετυμηγορία.

Η απόφαση.

Οι θεατές της παράστασης έχουν τον λόγο. Αυτοί είναι οι ένορκοιτης δίκης που μόλις παρακολούθησαν, αυτοί καλούνταινα απαντήσουν στα ηθικά διλήμματά της. Αυτοί θα κρίνουν με ζωντανή ψηφοφορία αν ο κατηγορούμενος είναι αθώος ή ένοχος. Άραγε, θα αποφασίσουν ως υποψήφιοι θύτες ή ως υποψήφια θύματα;Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία Γιώργος Οικονόμου

Μετάφραση: Ευαγγελία A. Νάνου

Διασκευή: ΜιρέλλαΠαπαοικονόμου

Σκηνογραφία:Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Φωτισμοί:Βαγγέλης Μούντριχας

SoundDesigner: ΒασίληςΚορρές&Χρήστος Τριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη:Αντώνης Αντωνάκος

Οργάνωσης Παραγωγής:Αλεξάνδρα Ξυδά

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη

ΟπτικήΤαυτότητα:SaintofAthens

 

Διανομή

Κα Νέλσον– εισαγγελέας: Μαρίνα Ασλάνογλου

Πρόεδρος Δικαστηρίου: Βασίλης Παλαιολόγος

Μπίγκλερ– συνήγορος Υπεράσπισης: Μιχάλης Αλικάκος

ΛαρςΚοχ– κατηγορούμενος: Γιώργος Σπάνιας

Λάουτερμπαχ – μάρτυρας Υπεράσπισης: ΔημήτρηςΛιόλιος

Μάιζερ– μάρτυρας κατηγορίας: Βιργινία Ταμπαροπούλου

Το έργο «TERROR»του ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ ΦΟΝ ΣΙΡΑΧ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ηριδανός»σε μετάφραση Ευαγγελίας Α. Νάνου με τον τίτλο «Στον αστερισμό του τρόμου».

INFO

Θέατρο Αθηνών

Βουκουρεστίου 10 | Τηλ.: 2103312343

Παραστάσεις από 28 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 20.00 καικάθε Κυριακή 17.30

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό & άνω των 65 ετών,12 ευρώ ανέργων &ΑμΕΑ