Πήγαμε στην παρουσίαση δίσκου των αδερφών Άννας και Βασίλη Κατσούλη…

Κείμενο: Θέλμα Καραγιάννη

Απ’ όλα είχε η βραδιά: νιάτα, ομορφιά, ταλέντο, πάθος, ορμή, κέφι, αγάπη, υπέροχα τραγούδια και μουσικές! Αναφέρομαι στην  Κυριακή 20 του Μάρτη, βραδιά επίσημης παρουσίασης του δίσκου ‘’Επιστροφή’’ των αδερφών Άννας και Βασίλη Κατσούλη, στην οποία (προσ)κλήθηκα ως βασική παρουσιάστρια. 


Στο πανέμορφο café- bar ‘’Πεζόδρομος 22’’ , στα Μελίσσια, αφήσαμε το βαρύ ψύχος έξω από τις πόρτες και, σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση των έξι κομματιών του δίσκου, τριών τραγουδιών και τριών οργανικών κομματιών. Οι στίχοι και η ερμηνεία είναι της Άννας ενώ οι μουσικές και οι ενορχηστρώσεις του Βασίλη. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Zoe Music, δισκογραφική εταιρεία της δεξιοτέχνιδας του ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια. 


Η βραδιά κύλισε όμορφα, αβίαστα, σαν μια γιορτή, ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς των δύο καλλιτεχνών. Η Άννα τραγουδώντας και παίζοντας φλάουτο και ο Βασίλης με το βιολί του ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, σε ένα μίγμα τεχνικής αρτιότητας και ερμηνευτικής δεινότητας και, σε συνδυασμό με την καθηλωτική σκηνική παρουσία τους, γεμάτη πάθος, εξωστρέφεια και συναισθηματισμό, μας χάρισαν μια μαγική βραδιά! Και όλ’ αυτά έχοντας αναλάβει και το ‘’άχαρο’’ και πολύ κουραστικό κομμάτι της διοργάνωσης να στήσουν, αμέσως πριν την έναρξη της βραδιάς, μόνοι τους, την αυτοσχέδια σκηνή, να μεταφέρουν τα ηχεία και να ετοιμάσουν γενικά το χώρο, πράγμα που τους κάνει ακόμα πιο αξιοθαύμαστους! 


Εξαιρετική και η μουσική παρέα που μοιράστηκε μαζί τους τη σκηνή: ο Σωτήρης Μιχαλάκης στις κιθάρες και τα έγχορδα και οι πιανίστες Σωτήρης Καρκανιάς και Φώτης Ματζαρίδης. 
Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στον πατέρα τους- ιερέας και μουσικός ο ίδιος- που έπαιξε πλήκτρα μαζί τους και που, με την αμέριστη αγάπη του στηρίζει κάθε επιλογή τους, όπως και η μητέρα τους βέβαια, καθώς και ολόκληρη η μεγάλη και εξαιρετικά δεμένη και αγαπημένη οικογένεια, που με τη στάση και την παρουσία τους κάνουν οικογενειακή τους υπόθεση κάθε καλλιτεχνικό (ή άλλο) γεγονός των παιδιών τους!


Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς όταν η Ζωή Τηγανούρια- μεγάλη αγκαλιά για την οικογένεια Κατσούλη!- συνόδεψε την Άννα- στο πιάνο, εφόσον δεν είχε μαζί το ακορντεόν της- στο τραγούδι ‘’Καραβάνια’’ , μια δική της σύνθεση σε στίχους Σταύρου Σταύρου.


Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν καλλιτέχνες (κάποιοι απ’ τους οποίους είναι και συντελεστές του δίσκου) όπως η Ζωή Τηγανούρια, ο Στέλιος Γενεράλης, η Κέλλυ Κουνάκη, δασκάλα φωνητικής της Άννας, ο μπασίστας Γιάννης Γρηγορίου, η χορεύτρια Παρασκευή Κατσούλη, αδερφή της Άννας και του Βασίλη, που χόρεψε στο video clip, ο Νεκτάριος Κατσούλης, άλλος ένας απ’ τους αδερφούς, που έπαιξε τρομπέτα αλλά στην παρουσίαση ανέλαβε χρέη φωτογράφου! 


Στο τέλος της παρουσίασης μαζί με τον Αποστόλη Πιπίνη, παραγωγό στο Lime Radio, κάναμε, μια μικρή συνέντευξη στα αδέλφια Κατσούλη (τα Κατσουλάκια όπως υπέγραψε η Άννα την αφιέρωση στο cd που μου χάρισε) η οποία, μαζί με τους αγαπημένους τους και από όλους τους παρευρισκομένους, εξελίχθηκε σε μια πολύ ωραία συζήτηση, που μας έκανε να ανακαλύψουμε και άλλες πλευρές των ταλαντούχων αδερφών. 


Η βραδιά έκλεισε με υπογραφή των cd από την Άννα. 


Καλοτάξιδος ο δίσκος, παιδιά! Πάντα να δημουργείτε, να λάμπετε, να αγαπάτε!


Η ‘’Επιστροφή’’ διατίθεται και στο δισκοπωλείο Music Corner.

 

Μεγάλα κομμάτια της παρουσίασης του δίσκου ‘’Επιστροφή’’ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=U1snXjNGcJs 


 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14/04/2022 - 12:45