Η Αλέξια μάγεψε το κοινό της Τεχνόπολης

 

Το Σάββατο 28 Μαΐου η αγαπημένη ερμηνεύτρια Αλέξια Βασιλείου μας χάρισε μία ξεχωριστή βραδιά, έξω από τα τετριμμένα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εξελικτική της πορεία, μεταδίδοντας καθαρή ενέργεια γεμάτη από μουσικότητα και αγάπη, με τη ξεχωριστή φωνή της, το ιδιαίτερο ηχόχρωμα, την αυθεντικότητα, τη θεματολογία των τραγουδιών και τον καταπληκτικό ρυθμό που μαζί με την ερμηνεία της ξεσήκωσαν την κατάμεστη Τεχνόπολη.

 

Η Αλέξια τραγούδησε μελωδίες από δικές της συνθέσεις και από συνθέσεις από τις σημαντικότερες Γυναίκες της ιστορίας της Τζαζ.

 

Η γνωστή ερμηνεύτρια, έκλεισε την βραδιά, μετά από μία εβδομάδα συναυλιών, των οποίων ηγούντο/ηγήθηκαν 21 Γυναίκες καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με front women, από την Ευρώπη & όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας επάξια τις Γυναίκες στην σύγχρονη Τζαζ σκηνή «Women in Jazz», προτάσσοντας τη γυναικεία καλλιτεχνική υπόσταση και παρουσία τους στο φετινό 21ο Athens Jazz!

 

Η Αλέξια εμφανίστηκε στη σκηνή καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που την απόλαυσαν.

 

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια είναι αδιαμφισβήτητα μία Conceptual Vocal Artist, με πολυετείς σπουδές και πλούσια δισκογραφία, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Γνωρίσαμε την Αλέξια μέσα από την επιτυχημένη 40-ετή καριέρα της, που διατηρείται άφθαρτη μέχρι σήμερα. Από την αρχή της πορείας της, η Αλέξια εισήγαγε την Τζαζ στην mainstream μουσική σκηνή της Ελλάδας, σε μια εποχή που η Τζαζ υποστηριζόταν μόνο από την υπόγεια σκηνή – underground.

Τα τελευταία 20 χρόνια επικεντρώθηκε προς τις πραγματικές της μουσικές αγάπες, την τζαζ και την αυτοσχεδιαστική μουσική, διευρύνοντας τις έτσι κι αλλιώς πλούσιες φωνητικές και εκφραστικές της δυνατότητες και ικανότητες.

Μέσα από τη μουσική της βγαίνουν πολλαπλά ερεθίσματα που συνδέουν την τζαζ (κλασική και σύγχρονη) με τη folk, την ποπ, και την αβάν γκαρντ.

Ζώντας, ταξιδεύοντας και δημιουργώντας συνεχώς, η Αλέξια έχει δημιουργήσει το δικό της μουσικό σύμπαν, με πολλές και μεγάλες συνεργασίες, όπως με τον Μίκη Θεοδωράκη, την Milva, την Madeleine Peuroux κ.ά., ενώ παράλληλα έχει επιτελεί συστηματικά και επί σειρά ετών ερευνητικό και ακτιβιστικό έργο, ιδίως σε ζητήματα που αφορούν στα θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Αλέξια έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο εξωτερικό ως ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός, ειδικότερα για το τριπλό άλμπουμ Re-bE, το The Voice Improvisation Series και  το Birds Have to Fly – αναγνωρισμένο από τα βραβεία GRAMMY.