Παράσταση για τα 4 χρόνια Raining Cats And Bats - Improv Theater

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο Improv Theater είναι μια μορφή θεάτρου διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχει κείμενο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες, δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Το κοινό δίνει κάποια πρόταση στους ηθοποιούς για έμπνευση, και από κει και πέρα όλο το έργο δημιουργείται στη στιγμή επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών. Αυτή η μορφή τέχνης είναι ευρέως γνωστή ως improv. Καμία σκηνή δεν έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξαναπαιχτεί ποτέ μετά την βραδιά κατά την οποία δημιουργήθηκε.

Το πλαίσιο μίας παράστασης improv περιγράφεται μερικώς από το format της. Μέσα από την πληθώρα διαφορετικών format, και ύστερα από 4 χρόνια πειραματισμών πια, ερχόμαστε σε αυτήν την επετειακή παράσταση να παίξουμε όχι 1, όχι 2, όχι 3, όχι 4, αλλά 5 διαφορετικά format (=φόρμες)

Τι θα δει κάποιος;

Soundscaping: Το σώμα, η φωνή και τα αντικείμενα, χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν ολοκληρωμένα ηχητικά περιβάλλοντα

The Bat: Ένας καταιγισμός ηχητικών εικόνων, οδηγεί σε ιστορίες που χωρίζονται και ξανασυναντιούνται. Όλα αυτά μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Porch: Τι γίνεται όταν 5 χαρακτήρες αναγκάζονται να συνυπάρξουν και μία αυλή;

The Village: 6 χαρακτήρες σε 6 τοποθεσίες ενός χωριού!

Η παράσταση ‘THE VILLAGE” δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και παρουσιάστηκε σε μορφή prive (εως 3 άτομα κοινό) στην αυλή ενός νεοκλασσικού κτιρίου στου Ψυρρή κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2020. Το φθινόπωρο του 2021 η παράσταση συμμετείχε σε 2 φεστιβάλ στην Αθήνα, ενώ στο Active Theater Festival βραβεύθηκε με το 3ο βραβείο. Το καλοκαίρι του 2022 βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεάτρου του ΧΩΡΟΥ 2510 και ταξίδεψε στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Σόφια σε διεθνή Φεστιβάλ Improv Theater.

Όσο για το τελευταίο format? Θα το μάθετε στην παράσταση!

Θα ακολουθήσει improv jam με μαθητές των σχολών Improvibe και House of Improv.


Ονόματα συντελεστών
Raining Cats And Bats: Μάρω Λεσιώτη, Pandy Prudy, Κώστας Παπαδημάκης, Νικόλας Δρανδάκης, Αθηνά Βαλαντάση, Δέσποινα Χρυσικού, Ευρυδίκη Κερκύρα, Ιάσονας Μαμωνάς, Βλάσσης Λυμπερόπουλος, Ελβίρα Λίγγρη
+ guest παλιά μέλη της ομάδας
+μαθητές/-τριες των δύο αθηναϊκών σχολών improv theater

Πέμπτη 22/12/2022
21:00
Θέατρο Άλφα: 28ης Οκτωβρίου 37
Εισιτήριο Κανονικό: 12€
Εισιτήριο Μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ατέλειες, Α.Μ.Ε.Α.): 8€
Ομαδικό Εισιτήριο 10 ατόμων: 8€
Ομαδικό Εισιτήριο 20 ατόμων: 5€