ΚΙΡΑ ΣΙΝΟΥ | 1923 - 2007 | Εκδόσεις Κέδρος

Σαν σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, η αγαπημένη μας Κίρα Σίνου φεύγει από τη ζωή, ενώ φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή της.


Για το έργο της έχουν γραφτεί πάμπολλα άρθρα σε λογοτεχνικά αλλά και σε γενικού ενδιαφέροντος έντυπα. Βιβλία της βρίσκονται στον κατάλογο βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των σχολείων, και κείμενά της φιλοξενούνται στα σχολικά βιβλία. Εκπροσώπησε τη χώρα μας σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, και το έργο της έχει γίνει αντικείμενο μελέτης σε πολλές διπλωματικές εργασίες.


Τόλμησε να διαπραγματευτεί θέματα σχετικά άγνωστα μέχρι τότε, και να γράψει από επιλογή μυθιστορήματα που ανήκαν σε είδη που θεωρούνταν γενικά «παραλογοτεχνικά» (αστυνομικό μυθιστόρημα, επιστημονική φαντασία), επιβάλλοντας τελικά μια άλλη προσέγγισή τους.


Για τα βιβλία της, όπως και για τις μεταφράσεις της, βραβεύτηκε πολλές φορές, εδώ και στο εξωτερικό. Το όνομά της αναγράφηκε δύο φορές στον τιμητικό πίνακα της IBBY (Άντερσεν). Πήρε έπαινο του Eυρωπαϊκού Bραβείου του Πανεπιστημίου της Πάντοβα και τιμητικό δίπλωμα στη Σοβιετική Ένωση. Ήταν υποψήφια για το Bραβείο Άντερσεν το 1996. Ήταν υποψήφια για το διεθνές βραβείο εις μνήμην της Astrid Lindgren το 2006.

Αγαπήθηκε όσο λίγοι συγγραφείς από το κοινό της, τα παιδιά και τους νέους, αλλά και από τους ανοιχτόμυαλους εκπαιδευτικούς. Αγάπησε και βοήθησε όσο ελάχιστοι το παιδικό βιβλίο και τους ανθρώπους του. 


Για όλους αυτούς, και αναρίθμητους άλλους λόγους, θα βρίσκεται πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας.

 
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
 

Συνέντευξη της συγγραφέα Κίρας Σίνου στη Ζάννα Μελά-Φλώρου, Φεβρουάριος 2007 © Ζάννα Μελά-Φλώρου, 2007

   
   
   
   
    

 
Κίρα Σίνου | Βιογραφικό

Πέρασε η εποχή που οι άνθρωποι, ακόμη και οι πιο σοβαροί, θεωρούσαν τη λογοτεχνία για παιδιά αποπαίδι της λογοτεχνίας, δεν τη θεωρούσαν καν λογοτεχνία. Σήμερα, έχουν καταλάβει πως το παιδικό βιβλίο είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό σκαλοπάτι που θα πατήσει ο αναγνώστης.

 

Το χρονολόγιο έχει βασιστεί στο βιβλίο της Έρικας Αθανασίου,

Κίρα Σίνου - Η αγαπημένη σύντροφος των παιδικών μας χρόνων (Κέδρος, 2008).

 
 
 
 
 
Δωρεάν έξοδα αποστολής και αντικαταβολής για παραγγελίες άνω των 25,00 €

      Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε
       από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
       Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:

  • Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
  • Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
  • Στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γεωργίου Γενναδίου 3,
    Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 16.00
    (Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη)
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
FACEBOOK
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2023 Εκδόσεις Κέδρος, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Newsletter των εκδόσεων Κέδρος.

Our mailing address is:
Εκδόσεις Κέδρος

Γ. Γενναδίου 3

Αθήνα 106 78

Greece