ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ /ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ / ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ

 

«Η μουσική αθέατη μέσα μας»

 

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

Συμμετείχε η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΕΡΤ

Υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη

 

Τραγούδησαν οι:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Την Πέμπτη 28.09.2023, ο Μίνως Μάτσας, μας χάρισε μια μαγική βραδιά, γεμάτη αναμνήσεις που συγκίνησαν το κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και ταξίδεψαν στον φεγγαρόφωτο ουρανό της Αθήνας.

Τον Μίνω Μάτσα πλαισίωσαν οι δημοφιλείς  καλλιτέχνες Γιώργος Νταλάρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη,  Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Μυρτώ Βασιλείου μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη με πέντε εκλεκτούς σολίστ και ένα υπέροχο μουσικό σύνολο.

Η αριστοτεχνική ενορχήστρωση και   η άψογη εκτέλεση  εκπλήρωσαν την πρόθεση του  οικοδεσπότη και πρωταγωνιστή της βραδιάς, να μας διηγηθεί μοναδικές μουσικές αφηγήσεις που ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό που απολάμβανε τις αγαπημένες νότες και σιγοτραγούδησε με τους καλλιτέχνες.

Εμπνευσμένος όπως πάντα, ο Μίνως Μάτσας, επέλεξε για το βράδυ αυτό αποσπάσματα  και τραγούδια από το τόσο σημαντικό έργο του,  ορχηστρικές συνθέσεις του από τον κινηματογράφο, τη τηλεόραση, το θέατρο και καθώς και τραγούδια –σταθμούς στο ελληνικό μουσικό στερέωμα.

Με μεγάλη σεμνότητα και με το χαρακτηριστικό χαμόγελο του, ο Μίνως Μάτσας ξεδίπλωσε κομμάτια της ψυχής του και της Τέχνης του σε διαφορετικά μουσικά όργανα όπως το πιάνο του, ο χαρακτηριστικός μπαγλαμάς και η κλασική κιθάρα, πλησιάζοντας συνεχώς το κοινό του για να καταλήξει μαζί με τους καλλιτέχνες σε ένα φινάλε χαράς που τόσο πολύ αναζητούμε.

Αναμφισβήτητα όσοι αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Μίνου Μάτσα, ζήσαμε μια βραδιά ανεπανάληπτη και απολαύσαμε μία από τις καλύτερες μουσικές παραστάσεις της χρονιάς.

 

Ενορχηστρώσεις : Γιάννης Γκίκας, Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

 

Συμμετείχαν οι σολίστες:

Χρήστος Ζερμπίνος, ακορντεόν

Πάρις Περυσινάκης, κρητική λύρα

Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι

Τάκης Βασιλείου, κρουστά

Ντίνος Χατζηιορδάνου, ακορντεόν

και ο συνθέτης στο πιάνο