Γήσης Παπαγεωργίου / Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο γνωστός σκιτσογράφος

Συνεργάστηκε με Ελευθεροτυπία, Νέα, Βήμα, άλλες εφημερίδες και περιοδικά - Κατέγραψε την Ιστορία των ελληνικών φάρων και τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες

Έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας ο σκιτσογράφος και μελετητής Γήσης Παπαγεωργίου.

Γεννημένος το 1939, συνέδεσε την γελοιογραφία και το σκίτσο με την υπηρεσία του στο Πολεμικό Ναυτικό, από το οποίο παραιτούμενος το 1981 ανέλαβε την διοίκηση της Φαρικής Βάσης.

Πέραν της συνεργασίας του με εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία, τα Νέα, το Βήμα, η Πρώτη, αλλά και σειρά περιοδικών, συνέγραψε και εξέδωσε σημαντικά έργα όπως οι «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι», όπου αποτύπωσε με σκίτσα και ακουαρέλες όλους τους επιτηρούμενους φάρους.

Το 1996 εξέδωσε το ευθυμογραφικό «Ελλάς! Χάρηκα!» για την νεότερη ελληνική ιστορία, ενώ ακολούθησαν τα «Ελλάς! Χάσαμε!» και «Ολυμπιακοί! Δώκαμε…».

Μελέτησε επισταμένως τις στολές του Πολεμικού Ναυτικού από την Επανάσταση του 1821 μέχρι και την σύγχρονη εποχή, από όπου και προέκυψε το λεύκωμα «Στολές του Πολεμικού Ναυτικού».

Επίσης εξέδωσε τα λευκώματα «Έλληνες γελοιογράφοι του 20ού αιώνα» το 1999 και το «Ο μεγάλος θίασος» το 2000.

Από τις αρχές του 21ου αιώνα στράφηκε στην μελέτη της ελληνικής παραδοσιακής ενδυμασίας, από όπου προέκυψε και η έκθεση «Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές» με σχέδιά του στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» στο επίπεδο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.