ΘΕΑΤΡΟ ''ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ''

Λίγα λόγια
για τις Μορφές Έκφρασης

 
Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις.

Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με το θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.      


Ο Θωμάς Κινδύνης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, μουσικοδιδάσκαλος και δάσκαλος αυτοβελτίωσης.

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Βυζαντινή μουσική και φοίτησε για 11 χρόνια πλάι στο σπουδαίο δάσκαλο θεάτρου Δ. Ροντήρη.

Παίζει από το 1975 στο θέατρο και στην τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει αρχαία τραγωδία, μουσικοκινητικές παραστάσεις, παραστάσεις παιδικού θεάτρου κ.ά.

Το 1993 ίδρυσε τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης» . Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικούς κύκλους και προγράμματα για ενήλικες και παιδιά.


Η Άννα Σεβαστή Τζίμα είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δημιουργός παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες.

Η καλλιτεχνική της εκπαίδευση είναι πάνω στο Θέατρο, την Μουσική, το Τραγούδι, τη Ζωγραφική, τον Χορό και την Κίνηση.

Κίνητρό της για δημιουργία είναι η ποίηση στη ζωή και ο αόρατος κόσμος που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
Επιλέγει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους νέους.

Ορόσημο της καλλιτεχνικής της δημιουργίας είναι το έργο για βρέφη και μικρά παιδιά “Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος” που φέτος κλείνει 12 χρόνια συνεχόμενης θεατρικής παρουσίας. Ακόμη, το έργο της “Ευ- γενιά” και το Θερινό Καλλιτεχνικό της σχολείο στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Παιδικές παραστάσεις
 
Όλες οι παιδικές παραστάσεις των Μορφών Έκφρασης είναι διαμορφωμένες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ιδιαίτερες δυνατότητες των παιδιών της κάθε ηλικίας. Έχουν σκοπό να χαρίσουν στο παιδί μια μοναδική διαδραστική εμπειρία και να το φέρουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Απευθύνονται σε βρέφη από 18 μηνών, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε εφήβους και προτείνουν στα παιδιά ιστορίες με τα θέματα που προτιμούν, ανάλογα με την ηλικία τους.

Κάθε παράσταση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και οργανωμένη συμμετοχή των παιδιών, που παίζουν και παίρνουν μέρος μαζί μας στην περιπέτεια.
 

Οι παραστάσεις των Μορφών Έκφρασης παρουσιάζονται με ιδιαίτερη επιτυχία στα σχολεία
     

   Η ομάδα των Μορφών Έκφρασης παίζει θέατρο και πραγματοποιεί καλλιτεχνικές δράσεις στο πλαίσιο Δημοτικών Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα


 

Παραμύθια στο Δάσος & Summer Camp στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους
 
Οι Βοτανικός Κήπος Διομήδους προσφέρει το ιδανικό σκηνικό ώστε οι παραστάσεις των Μορφών Έκφρασης να πάρουν ζωή στη σκιά των δέντρων.

Και κάθε καλοκαίρι, τα παιδιά περνάν ξέγνοιαστες εβδομάδες γεμάτες Μουσική, Χορό, Θέατρο και Ζωγραφική στην αγκαλιά της φύσης.
   

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους και με οδηγό την αγάπη τους για τα παιδιά και την Τέχνη, ο Θωμάς Κινδύνης και η Άννα Σεβαστή Τζίμα υλοποιούν θεατρικά εραστήρια για παιδιά, νέους και ενήλικες.
Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους
     

Παραμυθένια Ορχήστρα του Θωμά Κινδύνη

Η Παραμυθένια Ορχήστρα απευθύνεται σε επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες και θέλουν να μπουν στο μαγικά κόσμο της Τέχνης, με την ευχή να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.
Η Μουσική, ο Λόγος και η Κίνηση γίνονται ένα ενιαίο σύνολο.
 

Παραστάσεις Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας
  
Μετά από μελέτη και ενδελεχή έρευνα της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας, οι Μορφές Έκφρασης δημιούργησαν παραστάσεις αρχαίου δράματος δικής τους παραγωγής που περιόδευσαν με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.    


Παραστάσεις εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση

 
Δίνοντας έμφαση στη σύνδεση της νεότερης γενιάς δημιουργών με τη ζωντανή ελληνική παράδοση, οι Μορφές Έκφρασης δημιούργησαν παραστάσεις με έναυσμα από λαϊκούς μύθους, δημοτικά τραγούδια και παραλογές:

«Λαμπηδόνα», «Τα τραγούδια του Φεγγαριού»
«Ιστορίες Μακρινές κι αλλιώτικες» κ.α.
   

Παραστάσεις παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου

  
Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργούν στο θέατρό τους θεατρικές παραγωγές με έργα σημαντικών θεατρικών συγγραφέων.     


 Στοιχεία επικοινωνίας


210 3464002
210 3464903
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Οδός Αλκμήνης 13
Κάτω Πετράλωνα, 118 53, Αθήνα


 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/10/2023 - 16:46