Χριστούγεννα με την UYO ✨ Το Trio Fortuna στην πρώτη του συναυλία μουσικής δωματίου | Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

UYO_logo.jpeg

Χριστούγεννα με την UYO

 

Το Trio Fortuna στην πρώτη του συναυλία μουσικής δωματίου

 

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 | Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

 

 

Το Trio Fortuna - η Μαρίνα Ηλιάδου (βιολί), ο Ματέο Σεστάνι (βιολοντσέλο) και ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος (πιάνο)- θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Μέντελσον και Μπραμς στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Οι τρεις ταλαντούχοι σολίστ έχοντας κοινή αφετηρία την Underground Youth Orchestra, τη νεανική ορχήστρα που ιδρύθηκε πριν 12 χρόνια με την αγάπη του ιδρυτή και καλλιτεχνικού της διευθυντή, Κώστα Ηλιάδη, ξεκίνησαν μαζί από ένα υπόγειο στην Κηφισιά το 2010, «ενηλικιώθηκαν» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αγάπησαν βαθιά την κλασική μουσική και σήμερα γνωρίζουν επιτυχίες σε εγχώριο, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το Trio Fortuna και η συναυλία μουσικής δωματίου έχουν ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό, καθώς αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών της Underground Youth Orchestra να ενθαρρύνει τη δημιουργία σχημάτων μουσικής δωματίου με μέλη της.

Σολίστ

Μαρίνα Ηλιάδου, βιολί

Ματέο Σεστάνι, βιολοντσέλο

Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, πιάνο,

 

 

Πρόγραμμα συναυλίας

ΦΕΛΙΞ ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ (1809-1847)

Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 1 σε ρε ελάσσονα, έργο 49

 

ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΜΠΡΑΜΣ (1833–1897)

Πιάνο Τρίο αρ. 1 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 8

 

Πληροφορίες

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα, 10561

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 5€ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/

 

Η Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

yppo_logo gr (1).jpg

Trio Fortuna

ΜΑΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΟΥ
Γεννημένη το 2000 ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στην ηλικία των 6. Το 2018 πήρε το δίπλωμα της στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Franc Shestani με Α’ βραβείο και υποτροφεία για μεταπτυχιακό. Το 2019 εισήχθει στο Conservatorium Maastricht στην τάξη της Kyoko Yonemoto , στο οποίο και συνεχίζει τις σπουδές της.
Από το 2010 αποτελεί μέλος τής Underground Youth Orchestra ως κορυφαία, με την οποία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2012 μέχρι το 2018 διατελούσε ως μέλος της Camerata Junior τού Συλλόγου Φίλων τής Μουσικής, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία τού Δημήτρη Σέμση και τής Wendy Clark. Υπήρξε επίσης μέλος της Mediterranean Youth orchestra και του El Sistema Europe.
Έχει παρακολουθήσει σεμηνάρια βιολίου και μουσικής δωματίου με καθηγητές τους : Boris Belkin, Olga Holdorff, Wolfgang Schroeder, Noe Inui, Κατερίνα Χατζινικολάου ,Άγγελος Λιακάκης και Τίτος Γουβέλης.
Το 2016 συμμετείχε με την Συμφωνική Ορχήστρα τού Πανεπιστημίου τού Tübingen σε συναυλία στην ίδια πόλη.  Έχει συνεργαστεί επίσης με την ορχήστρα δωματίου του Julius Stern Institut του Βερολίνου, με την οποία πραγματοποίησε συναυλίες το 2018 στην Ελληνική Ραδιοφωνία και στην αίθουσα συναυλιών του Universitat der Kunste Berlin υπό την διεύθυνση τής Catherine Larsen - Maguire, καθώς και το καλοκαίρι του 2019 στο φεστιβάλ Young Euro Classics στο Konzerthaus του Βερολίνου υπό την διεύθυνση τού Christoph Eschenbach.
“Το πάθος μου για την ορχήστρα και τη μουσική δωματίου οφείλεται στην πεποίθηση ότι στη μουσική, όπως και στη ζωή, οι εμπειρίες είναι πολύτιμες και όμορφες όταν μοιράζονται.”


ΜΑΤΕΟ ΣΕΣΤΑΝΙ 
Γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 6 ετών. Το 2020 πήρε δίπλωμα βιολοντσέλου στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη τού Βαγγέλη Νίνα. Το 2019 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο βιολοντσέλο στην τάξη του Δημήτρη Πάτρα, όπου συνεχίζει τις σπουδές του. 
Από το 2010 αποτελεί μέλος τής Underground Youth Orchestra ως κορυφαίος, με την οποία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2012 μέχρι το 2018 διατελούσε ως μέλος της Camerata Junior τού Συλλόγου Φίλων τής Μουσικής, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία τού Δημήτρη Σέμση και τής Wendy Clark. Το 2015 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό "ΦΙΛΩΝΑΣ", όπου κέρδισε το 
Α' Βραβείο και χρυσό μετάλλιο. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου με καθηγητές τους: Benedict Kloeckner, Joel Marosi, Carlos Ferrer, Martin Smith, Τιμόθεο Γαβριηλίδη - Πέτριν, Άγγελο Λιακάκη, Δημήτρη Πάτρα, Δημήτρη Γούζιο και Τίτο Γουβέλη. 
Το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως σολίστ έκανε τον Ιανουάριο τού 2023, στο Mannheim τής Γερμανίας με την Jugend Sinfonie Orchester Mannheim ερμηνεύοντας το Τριπλό Κοντσέρτο του Μπετόβεν υπό την διεύθυνση τού Jan - Paul Reinke. 
Το 2016 συμμετείχε με την Συμφωνική Ορχήστρα τού Πανεπιστημίου τού Tübingen σε συναυλία στην ίδια πόλη. Από το 2021 συνεργάζεται τακτικά με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Έχει συνεργαστεί επίσης με την ορχήστρα δωματίου του Julius Stern Institut του Βερολίνου, με την οποία πραγματοποίησε συναυλίες το 2018 στην Ελληνική Ραδιοφωνία και στην αίθουσα συναυλιών του Universitat der Kunste Berlin υπό την διεύθυνση τής Catherine Larsen - Maguire, καθώς και το καλοκαίρι του 2019 στο φεστιβάλ Young Euro Classics στο Konzerthaus του Βερολίνου υπό την διεύθυνση τού Christoph Eschenbach. 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
Διευθυντής Ορχήστρας, Πιανίστας και Βιολονίστας
Ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος είναι 21 ετών. Σπουδάζει διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία στη Malko Academy for Young Conductors στην Κοπεγχάγη με τους Henrik Vagn Christensen και Ole Faurschou. Παράλληλα, είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στη διεύθυνση ορχήστρας, τάξη Μίλτου Λογιάδη. Έχει πραγματοποιήσει ανώτατες σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας και σολιστικού πιάνου στην École Normale de Musique de Paris, δουλεύοντας για τέσσερα χρόνια κοντά στους Dominique Rouits, Julien Masmondet, David Lively, Jean-Bernard Pommier, Bruno Rigutto και Victoria Melki. Είναι διπλωματούχος πιάνου και βιολιού του Ωδείου Αθηνών, τάξεις Ναταλίας Μιχαηλίδου και Franc Shestani. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Graz στην Αυστρία στο πλαίσιο ανταλλαγής φοιτητών, από τους Marc Piollet, Wolfgang Doerner και Johannes Prinz. 

Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Δανία, η Ιταλία και η Βουλγαρία. Επιπροσθέτως, είναι διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής και κατέχει το ειδικό δίπλωμα αρμονίας. Από παιδί παίζει σε ορχήστρες ως βιολονίστας και τραγουδάει σε χορωδίες όλων των επιπέδων. Πιο συγκεκριμένα στην Underground Youth Orchestra, τη χορωδία Animato και τη χορωδία δωματίου του Πανεπιστημίου Τεχνών του Graz. Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Αίθουσα «Παρνασσός», η Salle Cortot στο Παρίσι και το Salon des Beaux Arts στο Λούβρο, το Graz Musikverein στο Γκρατς και το Konzerthaus Berlin στο Βερολίνο. Έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Φωνητικό Σύνολο της Δανέζικης Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ τον Ιούνιο του 2024 θα κάνει το ντεμπούτο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Δανέζικης Ραδιοφωνίας. 

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους Jorma Panula, Fabio Luisi, David Lively, Geffrey Patterson, Dmitry Matvienko, Louis Langree, Dr. Therees Hibbard, Nikolai Demidenko, Lionel Sow, Μιχάλη Οικονόμου και προσεχώς με τους Johannes Schlaefli και Martina Batic, το 2024. Τέλος, το φθινόπωρο του 2020, ηχογράφησε στο Παρίσι το πρώτο του CD ως πιανίστας, με έργα Mozart, Beethoven, Schumann και Franck.