2023 Στιγμές στο Θέατρο Πορεία!

Μήνυμα από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Πορεία

 
Μία δημιουργική χρονιά φτάνει στο τέλος της και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς, το κοινό μας, που εδώ και τόσα χρόνια στηρίζετε το θέατρο Πορεία σε κάθε του βήμα, σε κάθε του εγχείρημα, όσο τολμηρό και αν είναι. Στόχος μας και για το 2024 είναι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στη θέρμη σας και να παρουσιάζουμε έργα υψηλής αισθητικής, νέων και κλασικών συγγραφέων. Το θέατρο Πορεία, προσεγγίζοντας πια το ένα τέταρτο του αιώνα ζωής υπό την καλλιτεχνική μου διεύθυνση, έχει κατορθώσει κάτι σημαντικό: να διευρύνει το κοινό του κάθε χρόνο και να προσελκύει θεατές νεότερων ηλικιών χωρίς καμία έκπτωση στις καλλιτεχνικές και επαγγελματικές αξίες του, χωρίς καμία κάμψη των υψηλών στάνταρ που πάντα θέτει στις παραγωγές του, χωρίς να καταφεύγει σε εύκολες συνταγές, με σεβασμό σε κάθε έναν θεατή του και σε κάθε έναν εργαζόμενο σε αυτό.

Το κοινό μας είναι ο καθρέφτης μας και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την υποστήριξη και την αγάπη σας. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες μοναδικές θεατρικές στιγμές το 2024!

Καλή χρονιά σε όλες και όλους!

Δημήτρης Τάρλου

 
 

Τι είδαμε το 2023 στο θέατρο Πορεία

 
 
 
Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του δυτικού κανόνα, παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία τη σεζόν 2023-2024 με sold out παραστάσεις από την πρώτη κιόλας μέρα. Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών σε μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!
 
 

Η sold out παραγωγή του περσινού χειμώνα με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της Νόρας ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών της στις 14 Ιανουαρίου του 2024. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου.

 
 
 
Μία από τις κατά κοινή ομολογία καλύτερες παραστάσεις της σεζόν που μας πέρασε αλλά και του ρεπερτορίου του θεάτρου Πορεία συνολικά, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
 
Η σκοτεινή κωμωδία που εμπνέεται από την εμπειρία τού να είσαι γυναίκα σήμερα. Η Αλεξία Καλτσίκη και η Θάλεια Σταματέλου πρωταγωνίστησαν στο ανατρεπτικό έργο της 20χρονης Ευαγγελίας Γατσωτή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.
 
 
Η γεμάτη πάθος νουβέλα του Τόμας Μαν παρουσιάστηκε στο Θέατρο Πορεία τον Φεβουάριο του 2023 σε διασκευή Στρατή Πασχάλη, σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου και με τον Νίκο Χατζόπουλο στον ρόλο του Άσενμπαχ.
 
 

Το Garamond 12, το έργο που πήρε τον τίτλο του από μια… γραμματοσειρά, αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό. Τη σκηνοθεσία –που αποτέλεσε και την πρώτη δουλειά του στην Ελλάδα– υπέγραψε ο Ρώσος Sergei Okunev, απόφοιτος της περίφημης σχολής GITIS.

 
 

Το αριστούργημα του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με την εκρηκτική ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα, παρά τον περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο ρεπερτόριο της χρονιάς.