ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Ο δήμος Σουλίου παρουσιάζει:

Festival Παραμυθιάς

2024 

15 – 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 

Σας προσκαλούμε στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσπρωτίας από τις 15 έως τις 31 Ιουλίου 2024. Ένας μαγευτικός χώρος μέσα στο δάσος, η Κατασκήνωση Παραμυθιάς, διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους, αλλά και τη Θερινή Ακαδημία Θέατρου, που ιδρύεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τη Σχολή Θεάτρου Τεχνών Εκατό.

Ελάτε να περπατήσουμε στα μονοπάτια της μυθολογίας μας, να επισκεφθούμε τον Αχέροντα ποταμό και να γνωρίσουμε την ιστορία του Σουλίου.

Ελάτε στο ταξίδι.

 

 

Ο Δήμαρχος Σουλίου

Θανάσης Ζ. Ντάνης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Δευτέρα 15 Ιουλίου

Κώστας Χατζής

 

Τετάρτη 17 Ιουλίου

Αν ακούσεις τα παιδιά

Αλ. Κωνσταντόπουλος, Λ. Ελευθερίου

 

Παρασκευή 19 Ιουλίου

Stand – up Comedy

Αλέξανδρος Τσουβέλας

 

Κυριακή 21 Ιουλίου

Ο Ελέφας

Μπέσυ Μάλφα – Γιώργος Γιαννόπουλος

 

Πέμπτη 25 Ιουλίου

Παρουσίαση σεμιναρίου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου

Κωστής Μαραβέγιας

 

Κυριακή 28 Ιουλίου

Ο Κουρέας της Σεβίλλης

Αθηναϊκές Μαριονέττες

 

Τρίτη 30 Ιουλίου

Ο Θάνατος του Ιβάν Iλίτς

Θανάσης Κουρλαμπάς – Γιώργος Γαλίτης

 

 

Ακαδημία Θεάτρου

15-25 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Όνειρο σε εγρήγορση

Ο Δήμος Σουλίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Σχολή Θεάτρου “ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ” σας προσκαλούν στην 1η θερινή ακαδημία θεάτρου του Φεστιβάλ Παραμυθιάς με τίτλο “Όνειρο σε εγρήγορση”.

Από 15-25 Ιουλίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δάσος της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, η Γεωργία Μαυραγάνη, η Αλεξάνδρα Καζάζου, ο Κορνήλιος Σελαμσής και ο Χάρης Τζωρτζάκης θα συντονίσουν ένα βιωματικό σεμινάριο με άξονα την ελληνική ποίηση.

Πώς ο ερμηνευτής προσεγγίζει τον ποιητικό λόγο; Πώς επιδρά το σώμα στον λόγο σε σχέση με τα προσωπικά μας βιώματα; Πώς επιδρά η φαντασία στο βίωμα και πώς αυτό ανεβαίνει στη σκηνή και γίνεται θέατρο;

 

Η Φωνή Στο Θέατρο

15–16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Ο διακεκριμένος φωνίατρος Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, στο πλαίσιο

της Θερινής Ακαδημίας Θεάτρου, θα πραγματοποιήσει διήμερο masterclass

στις 15 και 16 Ιουλίου με θέμα “Η φωνή στο θέατρο"

 

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 

 

Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει»!

Ο Κώστας Χατζής αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης προηγείται πολλές φορές του ονόματός του. Τα τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης μουσικής του πορείας, είναι μπαλάντες που περιέχουν έντονη κοινωνική κριτική. Όλοι οι μεγάλοι συνθέτες της εποχής όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Ξαρχάκος του δίνουν να ερμηνεύσει τραγούδια τους στα οποία προσδίδει το δικό του ύφος.

Ελπίδα. Η Ελπίδα που τραγούδησε το ΑΝΤΙΟ, αυτό το αντίο που ένωσε το παρελθόν με το μέλλον. Και που μας είπε για μένα ακόμα η φλόγα ακόμα καίει, κι ότι κι αν γίνει θα σ’ αγαπώ.

Έλεγε την αλήθεια… η Ελπίδα μας, μαζί με τον Κώστα μας, μία ολόκληρη Ελλάδα μεγαλωμένη στα χείλη τους.

Γεμάτη από τραγούδια θα είναι αυτή η μοναδική βραδιά που θα μας χαρίσουν στην Παραμυθιά την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024
Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Μαζί τους η ΔΑΝΙΕΛΑ ΧΑΤΖΗ 

 

 

 

 

ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός και performer Λευτέρης Ελευθερίου και ο «άνθρωπος ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος υποδέχονται τα παιδιά σε μια θεότρελη συναυλία με παιδικά τραγούδια. Ένα «live» ταξίδι στον μουσικό κόσμο των παιδιών με σύγχρονες αλλά και κλασικές μελωδίες όπου η Λιλιπούπολη, τα Μυστικά́ του Κήπου και ο Τεμπέλης Δράκος συναντιούνται με τραγούδια που γνωρίζουν τα παιδιά από το σχολείο ή από κλασικές παιδικές ταινίες. Τραγούδι, χορός και μουσική χωρίς οθόνες με τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αλλά και ξένου παιδικού τραγουδιού.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ (Νέα Παράσταση)

Η νέα παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα είναι εδώ και θα λέει Αλήθειες!

 

Αλήθειες της καθημερινότητας

Αλήθειες της διπλανής πόρτας

Αλήθειες για την ζωή του

Αλήθειες για την ζωή σας

Όπως και να 'χει ο Αλέξανδρος λέει πάντα την δική του αλήθεια με μια οπτική που όλοι νιώθουμε και ζούμε!

Αλήθεια; Είστε έτοιμοι για μια παράσταση με πολύ storytelling, με πολλές ερωτήσεις αλλά και στιγμές που εσείς οι ίδιοι γίνεστε πρωταγωνιστές;

Εμείς είμαστε ...

«Ο ΕΛΕΦΑΣ»
του Κώστα Μποσταντζόγλου
σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη

Παίζουν:
Μπέσυ Μάλφα, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Στεφανία Ζώρα


"Ένας ελέφαντας δεν ξεχνά ποτέ και εκδικείται πάντα για το κακό που του 'κανες"

Η θεατρική παράσταση «Ο Ελέφας» έκανε πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μια πικρή κωμωδία, ένα ανελέητα σαρκαστικό δράμα, ένα έργο αντιθέσεων είναι “Ο Ελέφας”. Βλέπουμε ήρωες αστοιχείωτους αλλά κομπορρήμονες, ανήθικους αλλά ηθικολόγους, βίαιους αλλά και ευαίσθητους. Όλοι θλιβερές φιγούρες που αποτυπώνουν μια, όχι και τόσο μακρινή, ελληνική πραγματικότητα. Η κακοποίηση του άλλου έχει γίνει συνήθεια μέσα στην καθημερινότητάς τους αλλά και τρόπος επιβίωσης.

Μια γυναίκα απεγνωσμένα προσπαθεί να διασωθεί ηθικά αλλά μέσα από μια απονενοημένη πράξη τελικά, που κανείς δεν θα περίμενε. Μέσα από μια λοξή ματιά το τελευταίο έργο του Μποσταντζόγλου ακτινογραφεί ένα σκοτεινό αλλά υπαρκτό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία : Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Ροϊδης
Επιμέλεια κίνησης: Αλέξης Φουσέκης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσω Χαραλάμπους
Οπτική Ταυτότητα: Λουκάς Ζιάρας & Χρήστος Καλαϊτζόγλου


Πρωταγωνιστούν: Μπέσυ Μάλφα, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Στεφανία Ζώρα.


Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

 

Video: https://drive.google.com/file/d/1fZ4HbDncD8xjJu7YhsW7iJ3Pf847fSVR/view?usp=drive_web

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

«Ο ελέφας δεν ξεχνά έχει μνήμη και εκδικείται το κακό που θα του ‘κανες». Αυτή η σκέψη κινεί τη βασική ηρωίδα του Μποσταντζόγλου να αναζητήσει τη λύτρωση της. Είναι μια γυναίκα εγκλωβισμένη μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον και η εκδίκηση είναι η μόνη λύση που βρίσκει για να απαλλαγεί, για να καταφέρει να σταματήσει να βλέπει στον ύπνο της εφιάλτες, όπως λέει μας και η ίδια. Νιώθει σαν ένας ελέφαντας που έχει μνήμη και εκδικείται.


Ο συγγραφέας με σκληρό χιούμορ μας περιγράφει μια κοινωνία που διακατέχεται από αντιλήψεις ρατσιστικές. Η ημιμάθεια των ηρώων, τους οδηγεί λανθασμένα να πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα. Η ενδοοικογενειακή βία, η έλλειψη ηθικών αξιών και η απειθαρχία έναντι στους βασικούς νόμους στη λειτουργία μιας πολιτείας, αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά της καθημερινότητας τους. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν αισθητική, που χωρίς καμιά αιδώ κακοποιούν την ελληνική γλώσσα, που δεν αγαπούν το ωραίο κι αυτό δεν μπορεί να μην έχει αντίκτυπο και στην ομορφιά που έχουν μέσα στην ψυχή τους. Άνθρωποι που έχουν μάθει να κρίνουν και να κατηγορούν, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, σε μια κοινωνία όπου η αξιοπρέπεια και ο αλληλοσεβασμός νοσούν. 

Ένα ταπεινό πιάτο φακές και ένας διακοσμητικός τσιμεντένιος κύκνος αποτελούν για τον συγγραφέα, όχι τυχαία, τα σύμβολα του έργου. Όλοι μας, κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, θεωρούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορεί να υπάρχουν πια στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Κι όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Είναι υπαρκτές και αβυσσαλέα ισοπεδωτικές για τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

 

 

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

ΣΤΟ FESTIVAL ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται και φέτος το καλοκαίρι με τα ωραιότερα party της χρονιάς και με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει τόσο καλά για να μας διασκεδάζει!

Αυτή τη φορά υπόσχεται συναυλία σε ρυθμό beach party μεταμορφώνοντας με τα τραγούδια και τις μουσικές του το συναυλιακό χώρο σε αμμουδιά με αλμιρίκια φωνάζοντας συνθηματικά “καλοκαίρι για πάντα".

Γεμάτος πάντα με την υπέροχα θετική του ενέργεια και το μεγάλο του χαμόγελο, μοιράζεται μαζί μας όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του - και όχι μόνο - και μας προσκαλεί και φέτος να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε σε ένα καλοκαιρινό πάρτι που θα μας μείνει αξέχαστο.

Καλοκαίρι με Μαραβέγια, σταθερή αξία που αγαπάμε.

Μαζί του παίζουν, οι εξαιρετικοί και σταθεροί φίλοι και συνεργάτες του μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο, πλήκτρα), Demian Gomez (κρουστά, τύμπανα).

 

Υπεύθυνοι ήχου: Σωτήρης Παπάκος, Ανδρέας Κουταλάς

Φωτισμοί: Φίλιππος Τρέπας

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 26/07/2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

e-ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: more.com

Φυσικά σημεία προπώλησης:

Παραμυθιά, Καφετέρια Άμετρον, Κων. Καραμανλη

Παραμυθιά, Πρακτορείο εφημερίδων Νίκου Κώτση, πεζοδρομος

Ηγουμενίτσα, Βιλιοπωλείο Μητσέλου Κωνσταντίνα, Κύπρου 8

 

Τιμή προπώλησης: €15,00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €17,00 

 

 

Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ

 

Οι Αθηναϊκές Μαριονέτες παρουσιάζουν την όπερα του Gioachino Rossini σε λιμπρέτο του Cesare Sterbini

Το ποιητικό κείμενο του Τσέζαρε Στερμπίνι βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό του Πιέρ-Ωγκυστέν Καρόν ντε Μπωμαρσαί αλλά και στο ποιητικό κείμενο του Τζουζέππε Πετροζελλίνι για την ομώνυμη όπερα του Τζοβάννι Παϊζιέλλο (1782). Η υπόθεση αφηγείται τα τεχνάσματα του κόμη Αλμαβίβα προκειμένου να παντρευτεί την όμορφη Ροζίνα,, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της, Ντον Μπάρτολο, προορίζει για τον εαυτό του. Με την βοήθεια του πολυμήχανου κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος γνωρίζει τους πάντες και τον γνωρίζουν οι πάντες, ο Αλμαβίβα επιτυγχάνει.

 

 

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οι Αθηναϊκές Μαριονέττες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν εντός και εκτός συνόρων την εμβληματική όπερα του Gioachino Rossini σε λιμπρέτο του Cesare Sterbini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» σε προσαρμογή κειμένου και σκηνοθεσία για όλη την οικογένεια από τον Παύλο Εμμανουηλίδη.

 

 

Οι Αθηναϊκές Μαριονέτες ιδρύθηκαν το 1999 από τους μαριονετίστες Βασίλη Αθανασάκη και Τιτίκα Βόβορα.

 

Έχουν συνεργασθεί με φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του ΥΠΠΟ, το Ίδρυμα Γουλανδρή κλπ, για την παραγωγή και παρουσίαση παραστάσεων και έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα και έχουν βραβευθεί, προάγοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά και το θέατρο μαριονέττας

Εκτός από τις παραστάσεις που παρουσιάζουν στην Αθήνα, ο θίασος περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Παρουσιάζουν παραστάσεις φιλανθρωπικού σκοπού για τη στήριξη ιδρυμάτων ΑΜΕΑ, ορφανοτροφείων κ.α. έντονη είναι η συνεργασία τους με θιάσους θεάτρου, θεάτρου σκιών, όπως και χοροθεάτρου.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Η κλασική ερώτηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ανέβασμα ενός κλασικού έργου είναι: «Γιατί επιλέξατε ένα κλασικό έργο; Και γιατί το συγκεκριμένο;»

Η απάντηση που πάντα θέλω να δίνω είναι «Ακριβώς επειδή είναι κλασικό. Και επειδή είναι ωραίο»

Τα «μεγάλα», «κλασικά», «εμβληματικά» έργα, έχουν αυτό το υπέροχο χαρακτηριστικό: μπορείς να τα «δεις» και να τα «διαβάσεις», υπό το πρίσμα της εποχής τους, αλλά και της δικής σου. Και να βρεις ομοιότητες, αναλογίες, διαφορές, προεκτάσεις με τις οποίες αξίζει να ασχοληθείς, να παίξεις, να φωτίσεις.

Και να έχεις ένα ωραίο ταξίδι

Τα επόμενα ερωτήματα που θέτεις ο ίδιος, είναι αυτά που καθορίζουν και το ταξίδι: «Πώς; Πότε; Πού;»

Οι απαντήσεις έρχονται μέσα από τυχαία – ή όχι και τόσο – γεγονότα, εικόνες και προβληματισμούς

«Πώς;» «Με μαριονέτες που κινούνται σαν ζωντανές». «Πότε;» «Σε μια εποχή με ωραία μουσική, ωραία λόγια, ωραία ρούχα». «Πού;» «Σε ένα πλοίο που το λένε Σεβίλλη»

Ο Κουρέας της Σεβίλλης λοιπόν, με τις μαγικές «Αθηναϊκές Μαριονέτες» του Βασίλη Αθανασάκη και της Τιτίκας Βόβορα, με την μουσική από την όπερα του Ροσίνι και τα λόγια από το λιμπρέτο του Στρεμπίνι, σε μια διαφορετική Σεβίλλη που πλέει σε μια θάλασσα.

 

Με ηθοποιούς που δίνουν ακόμη μια πνοή στις μαριονέτες και ερμηνεύουν οι ίδιοι τις άριες της όπερας.
Η χαρά του σκηνοθέτη. Τους ευχαριστώ για όλα.

Κυρίως για το ταξίδι

 

Παύλος Εμμανουηλίδης

 

Η ταυτότητα της παράστασης

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

Διασκευασμένη όπερα, διάρκεια 70 λεπτά

Συντελεστές

Μουσική: Gioachino Rossini

Λιμπρέτο: Cesare Sterbini

Μετάφραση, Προσαρμογή κειμένου, Σκηνοθεσία: Παύλος Εμμανουηλίδης

Μουσική Διδασκαλία, Ενορχήστρωση: Σπύρος Παζιώτης

Σχεδιασμός - Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Αθανασάκης

Κοστούμια: Katerina Maksimovskaya, Αθηναϊκές Μαριονέτες, M-Paul

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Αθανασάκης

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μαρκάκης, Γιώργος Βέργαδος, Έλλη Αγιαννίδη

 

Δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: (με σειρά εμφάνισης)

Φιορέλλο: Σπύρος Μπιμπίλας

Κόμης Αλμαβίβα: Ορφέας Παπαδόπουλος

Φίγκαρο: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ροζίνα: Τερέζα Καζιτόρη

Μπάρτολο: Νίκος Τουρνάκης

Μπέρτα: Ματθίλδη Μαγγίρα

Αμπρόζιο: Παύλος Εμμανουηλίδης

Μπαζίλιο: Λευτέρης Ελευθερίου

Αξιωματικός: Δημήτρης Δημητρόπουλος

Καπετάνιος: Σπύρος Παζιώτης

Ναύτες: Αντώνης Παπαβομβολάκης, Βασίλης Αθανασάκης, Γιάννης Μακρίδης

 

 

Εμψυχώνουν τις μαριονέτες οι:

 

Τιτίκα Βόβορα

Βασίλης Αθανασάκης

Μαργαρίτα Δημητρούση

Νίκη Φρέρη

και η ομάδα των Αθηναϊκών Μαριονετών

 

Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα των Αθηναϊκών Μαριονετών

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Μακρίδης  

 

 

 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ

του Leo Tolstoy

 

 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

 

 

Η θεατρική παράσταση Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ του Λέο Τολστόι σε καλοκαιρινή περιοδεία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και παραγωγή της NON GRATA PRODUCTIONS. Η παράσταση που αποσπά διθυραμβικές κριτικές και η οποία παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη κάνοντας γνωστό στο ελληνικό κοινό το μεγαλειώδες αυτό έργο του Τολστόι, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 5η χρονιά προσφέροντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία στους θεατές.

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο σφύζει από Ζωή! 

Υπόθεση

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα και ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

 

Δημιουργική ομάδα

Μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου

Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Creative Agency: GRIDFOX

Παραγωγή: NON GRATA PRODUCTIONS

 

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς & Γιώργος Γαλίτης 

 

Διάρκεια παράστασης: 90’ (χωρίς διάλειμμα)

 

Τιμές εισιτηρίων

 

Προπώληση 15€

Γενική είσοδος 17€ 

 

 

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

 Δήμαρχος                                                Θανάσης Ζ. Ντάνης

 Καλλιτεχνικός Διευθυντής:                        Γιάννης Μακρίδης

 Αν. Καλ. Διευθυντής:                         Παύλος Εμμανουηλίδης

 Γενική Διεύθυνση:                                     Μάγια Πολιτάκη

 Οργάνωση παραγωγής:                         Παντελής Βατουσιάδης

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

 Αντιδήμαρχος Πολιτισμού                         Αλέξανδρος Κοντός

 Αντιδήμαρχος Παιδείας                         Αντιγόνη Φίλη

 Πρόεδρος τοπικού Παραμυθιάς             Ιφιγένεια Ζoρκάδη

 Ενεργοί πολίτες                                     Λάμπρος Λιάκος

 Ενεργοί πολίτες                                     Μαίρη Χρήστου

 Ενεργοί πολίτες                                     Λαμπρίνα Παπά

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»

 Πρόεδρος ΙΜΚ:                                    Ξένια Καλδάρα

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ»

 Χάρης Τζωρτζάκης 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Δημαρχείο: 2666360100

Festival: 6932442991

Email επικοινωνίας:

Festival: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Workshop: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ηλεκτρονική προπώληση: more.com

 

Φυσικά σημεία προπώλησης:

Παραμυθιά, Καφετέρια Άμετρον, Κων. Καραμανλη

Παραμυθιά, Πρακτορείο εφημερίδων Νίκου Κώτση, πεζόδρομος

Παραμυθιά, Κατασκήνωση Παραμυθιάς, ταμείο Festival

Ηγουμενίτσα, Βιλιοπωλείο Μητσέλου Κωνσταντίνα, Κύπρου 8

Ηγουμενίτσα, Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμο Πάσχου Δημήτρη, Κρυστάλλη 3Β