Απαράμιλλη Εικονογράφηση: Αλέξανδρος Μπαϊραμίδης

Ανοιχτή ΕΡΤ 4 μήνες - Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην Θεσσαλονίκη πιο ανοιχτός από ποτέ!

Εισήγηση από την Ελευθερία Φαραντάκη
Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος ΠΟΣΠΕΡΤ

Στις 11 Ιουνίου η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ!
Ο αγώνας μας ξεκίνησε τη στιγμή του «μαύρου» και γιγαντώθηκε με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας, που στάθηκε αλληλέγγυα δίπλα μας… στον αγώνα για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Όπως είχαμε προβλέψει από την πρώτη κιόλας μέρα του «μαύρου», διαμέσου της ΕΡΤ, είχαν σχεδιάσει να τρομοκρατήσουν την κοινωνία για να μη σηκώσει κεφάλι όταν θα έριχναν: μαύρο στην εκπαίδευση, μαύρο στην υγεία, μαύρο στις δημοτικές υπηρεσίες, μαύρο σε κάθε κοινωνική παροχή, μαύρο σε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι, κόντρα σε τούτη την λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα, είτε ανήκει στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς εννοούσαν οι άνθρωποι αυτοί, όταν έλεγαν ότι θα «εξυγιάνουν» το δημόσιο.

Από τις 11 Ιουνίου οι δίαυλοι της ΕΡΤ, η τηλεόραση και τo ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 εκπέμπουν συνεχώς και αδιαλείπτως πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι έχουμε δείξει σε ολόκληρη τη χώρα ότι και θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε την απάντηση που ήθελε να ακούσει από εμάς η κοινωνία: ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε μια αληθινή δημόσια ραδιοτηλεόραση για την οποία όλοι θα είναι περήφανοι.

Είπαν ότι θέλουν μια νέα ΕΡΤ, αλλά αυτή τη νέα ΕΡΤ την έχουμε ήδη σε λειτουργία.

Είπαν ότι θέλουν να δουλέψουμε γι αυτούς με δίμηνες συμβάσεις, αυτοί, που μας έβρισαν, μας διέβαλλαν, μας κατασυκοφάντησαν. Είναι οι ίδιοι που συκοφαντούν τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους ανθρώπους που δουλεύουν στην υγεία. Θέλουν να υπογράψουμε ταπεινωτικές συνθήκες υποταγής… να συνθηκολογήσουμε με το «μαύρο».

Παραμένουμε πιστοί στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων μας, δεν αναγνωρίζουμε το ενδιάμεσο μόρφωμα ΔΤ, που πλασάρεται ως μεταβατικό στάδιο προς τη ΝΕΡΙΤ, δεν εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας να προσληφθούμε, γιατί πέραν της διάτρητης διαδικασίας στελέχωσής του, δεν έχει καν νομική υπόσταση.

Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε καθημερινά πρόγραμμα, που μεταδίδεται μέσω του διαδικτύου. Είμαστε ένα, με όσους συναδέλφους βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στους στόχους και τις διεκδικήσεις μας. Με όσους βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στην ΕΡΤ3…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!  «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 ΑΠΟ ΤΗΝ 11Η ΙΟΥΝΙΟΥ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν  δεκάδες συναυλίες θεατρικά και εικαστικά δρώμενα.

Εμφανιστήκαν: Η Διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου με την Orchestra Mobile, Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Μαρία Φωτίου, Σωκράτης Μάλαμας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δημήτρης Νικολούδης, Ελένη Αντωνιάδου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαρία Θωίδου, Κώστας Πρατσινάκης, Μάκης Αϊβαζόγλου, Γιώργος Μητρέντζης

Τα μουσικά σχήματα : «Ξέμπαρκοι», «Cosa Mostra», «Del’ fuoco», «Νάνοι», «Ηλιοδρόμιο», «Λωξάνδρα», «Εκμέκ», «ΝΥΞΙΣ» (με έντεχνο ροκ, τζαζ και παραδοσιακής μουσικής), η «Ορχήστρα του Ντίνου Χριστιανόπουλου», Χορωδία της ΟΛΜΕ, «Κρουστόφωνο», «Gap the mind», «Strigless», «Deep in the top», «ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ» (με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια), «BAILDSA» (με βαλκανικούς ήχους, τσιγγάνικες μελωδίες και post punk αισθητική), «Out off order», «Ούτε σπόντα», «White Room», «Grace Abbott-Summer house rock», «Αχτύπητο Δίδυμο» (hip hop & rap), «No money no honey» (ροκ), «Free Sample», «Δείγμα δωρεάν» (funky), Χορωδία μαθητικών συγκροτημάτων 20ου ΓΕΛ Πολίχνης, «Λαϊκή Συνοδεία» (με παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι), «bERTa» (με έντεχνη ελληνική μουσική), «Small Band Theory», «Blue Notes», «Πέμπτη Κάσα», «Πίσω Αυλή», «Μινόρε» (με λαϊκά και ρεμπέτικα), «Σαραντάρηδες», «Scape Goats», «Fortissimo» electric string quartet, «2L8», «ΓΡΑΙΚΟΙ» συγκρότημα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τραγούδια της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Βόρειας Ηπείρου, της Θράκης, της Πελοποννήσου, των νησιών του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας.  
Επίσης υλοποιήθηκε μια βραδιά με ποίηση και τραγούδια από τους συνάδελφους μουσικούς και παραγωγούς του 9,58fm του πολιτιστικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τον διάσημο ουτίστα Ziad Rajab.
 

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΤ3

- Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ε. (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) στο πλαισιο της  Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής συμμετέχει σε εικαστικό δρώμενο. Οι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ θα ζωγραφίσουν "κραυγές", ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Με τον τρόπο αυτό οι καλλιτέχνες τάχθηκαν κατά της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της σχετικής εκπεφρασμένης θέσης του ΣΚΕΤΒΕ.

- Θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα "Πούπουλο".
- Εμφανιστήκαν οι ομάδες χορού: «Tango», FLAMENCO «a compass», «Swing» till you drop.
- «Χτίζουμε την είσοδο της ΕΡΤ3 με βιβλία». Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έκτισαν ένα ιδιαίτερο «τείχος προστασίας» έξω από το κτίριο της ΕΤ3 στη Λ. Στρατού, χρησιμοποιώντας βιβλία. Κάλεσαν όλους όσοι πιστεύουν ότι η εκπαίδευση είναι, όπως και η ενημέρωση, ένα δημόσιο αγαθό που πρέπει να προστατευτεί, να έρθουν στη συγκέντρωση μαζί με τα βιβλία τους!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ 11ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Υποδοχή της Αιμοδοτικής Φλόγας και των λαμπαδηδρόμων στο κτίριο της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Την Αιμοδοτική Φλόγα μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3, ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

«Τι ΕΡΤ θέλουμε; Το χθες, το σήμερα και ο δρόμος προς μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση»

Εισηγήσεις: Αλέξανδρος Μπαλτζής, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ
Μαρίνα Μεϊντάνη, δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Σ.Υ

«Πολιτισμός, Κρίση και Δημόσια Τηλεόραση»  την ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ 23 Ιουνίου 2013

«Συζήτηση για την Παιδεία»

«ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ»

«Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι περιπτώσεις του ΟΛΘ και της ΕΛΒΟ»

«Τα χρυσωρυχεία στις Σκουριές και το Κιλκίς» με ομιλητές τους:

Αλέξη Μπένο, καθηγητή Ιατρικής Α.Π.Θ.
Κυριάκο Παναγιωτόπουλο, καθηγητή Εδαφολογίας Α.Π.Θ.
Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμο καθηγητή Γεωλογίας Α.Π.Θ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, στις 12:00
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών,
η ΕΡΤ3 φιλοξένησε την κοινή Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, του Ψ.Ν.Θ. και του Συλλόγου Οικογένειας στο στούντιο της ΕΤ3 στη Λ.Στρατού.

ΕΡΤ3 - Συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Δείτε το video:  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RAfnYTlUTss

 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη τύπου στις 12.00, στο στούντιο της ΕΡΤ3, του Βολιβιανού Υπουργού Πολιτισμών Pablo Cesar Groux Canedo, καλεσμένος του Συντονιστικού πολιτών και φορέων «SOSτε το Νερό», σε μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στο επίμαχο θέμα, υπό τον τίτλο «Από την Κοτσαμπάμπα ως την Θεσσαλονίκη, οι αγώνες για το νερό φτάνουν στη νίκη».
Δείτε το video:  http://www.youtube.com/watch?v=lllHGwQP_TE&list=UUqrgAOkMe5fpHqeebbWI-3w&index=61

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3 (102FM, 9,58, βραχέα).

Καλύπτοντας το κενό για την ύπαρξη μιας κινηματογραφικής λέσχης με δωρεάν είσοδο, με τη συμπαράσταση του ΚΕΜΕΣ προβλήθηκαν κλασικά και πολύκροτα ασπρόμαυρα αμερικανικά νουάρ, που επιμελήθηκε ο κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος  Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου. Σε πρώτη προβολή για τη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο επανεκδόσεων και σε απαστράπτουσες κόπιες.

8 Αυγούστου, «Casablanca»

12 Αυγούστου, «39 σκαλοπάτια» του ιδιόρρυθμου Άλφρεντ Χίτσκοκ.

19 Αυγούστου, ο «Τρίτος Άνθρωπος» του Κάρολ Ριντ

22 Αυγούστου, οι «Διαβολογυναίκες» του Ανρί  Ζώρζ Κλουζό.

26 Αυγούστου, «Ασανσέρ για δολοφόνους» του Λουί Μαλ

23 Σεπτεμβρίου, «Ο Μεγάλος δικτάτορας»

30 Σεπτεμβρίου, «Το τέρας» (έγχρωμο, 1996 Ιταλία) σε σενάριο, σκηνοθεσία και βασικό ρόλο Ρομπέρτο Μπενίνι. Παίζουν

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, η άτυπη κινηματογραφική λέσχη των απολυμένων των τριών ραδιοφώνων της ΕΡΤ-3 ( FM 102, 9,58, βραχέα) αναδιοργανώνεται και αποχτά δομή σινε κλαμπ, που θα προβάλλει κατά αφιερώματα  τις καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου σινεμά. Η χειμερινή περίοδος βρίσκει το αυτοδιαχειριζόμενο σινεμά στον κομψό, κεντρικό κινηματογράφο Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1), παραχώρηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού, πάντα με δωρεάν είσοδο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ Α. ΤΣΙΠΡΑ, Π. ΚΑΜΜΕΝΟ, Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ, Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

 

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ3, ενόψει της 78ης ΔΕΘ συναντήθηκαν με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στην Αθήνα  με σκοπό να τους προσκαλέσουν στα κτίρια της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 παράγουν και μεταδίδουν μέσω του Διαδικτύου τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα,  στη διάρκεια της καθιερωμένης επίσκεψής τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Ενημέρωσαν τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την πορεία του αγώνα κατά του Μαύρου της ΕΡΤ, τη σαφή αποδοκιμασία του μεταβατικού μορφώματος της λεγόμενης «Δημόσιας Τηλεόρασης», της διάτρητης και έωλης δήθεν προκήρυξης για την επιλογή προσωπικού, καθώς και τον απόλυτο αποκλεισμό της Δ.Τ. με τη ΜΗ παρουσία βουλευτών και στελεχών από τα τέσσερα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ Η ΕΡΤ3

- ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 μετέδωσαν με απευθείας σύνδεση την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά στον Πόντο.

- ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

- Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013. Τη μεγάλη παλλαϊκή πανεργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ

- Ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την ΕΡΤ3, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19:00 μίλησε με τους εργαζόμενους κι έδωσε συνέντευξη στο στούντιο της τηλεόρασης, στους δημοσιογράφους Χρήστο Γιαννούλη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.
Δείτε το video:   http://www.youtube.com/watch?v=c-JfzfbC_ec

- Ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επισκέφθηκε την ΕΡΤ3, την Τρίτη  10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 18:00, μίλησε με τους εργαζόμενους κι έδωσε συνέντευξη στο στούντιο της τηλεόρασης, στους δημοσιογράφους Χρήστο Γιαννούλη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.
Δείτε το video: http://www.youtube.com/watch?v=eFPDFNWxcVA


- Ο Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, επισκέφθηκε την ΕΡΤ3 την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19:15,  μίλησε με τους εργαζόμενους κι έκανε δηλώσεις για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

- Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γεν. Γραμματέας της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας  επισκέφθηκε την ΕΡΤ3 το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 12:30 μίλησε με τους εργαζόμενους κι έκανε δηλώσεις για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

Επίσης μεταδόθηκαν ζωντανά, με δημοσιογραφική κάλυψη όλες τις συνεντεύξεις τύπου και τις εκδηλώσεις των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης, με ζωντανές συνδέσεις με το στούντιο του Ραδιομεγάρου, της Αγίας Παρασκευής.

- Με μεγάλη επιτυχία η ΕΡΤ3 κάλυψε ζωντανά τη μεγαλειώδη συναυλία «Για μία εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ»  που παρακολούθησαν περισσότεροι από 35.000 πολίτες και χιλιάδες τηλεθεατές, το Σάββατο 6/10/13 στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, με την αρωγή ιδιωτών -που παρείχαν αφιλοκερδώς τον εξοπλισμό- και την καλλιτεχνική, οργανωτική και τεχνική επιμέλεια των εργαζομένων της.  

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΗ Δ.Τ.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 σε σχέση με τον αριθμό των συναδέλφων τους που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να καταθέσουν αίτηση για δίμηνη πρόσληψη στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.


Σύμφωνα με αυτά και με βάση την πιο πρόσφατη κατάσταση προσωπικού:

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 373 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ την 11η Ιουνίου με Σύμβαση Αορίστου Χρόνου στην ΕΡΤ3, αυτοί που ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ στη Δ.Τ. είναι 208 ΕΝΑΝΤΙ 165 ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ.

Επιπλέον, όσοι επέλεξαν να ΜΗ συμμετάσχουν στον μεταβατικό φορέα είναι περισσότεροι και στο ΣΥΝΟΛΟ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ της ΕΡΤ3 που περιλαμβάνει και τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου. Συγκεκριμένα, από τους 417 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ οι  217  ΕΝΑΝΤΙ  200  ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ.

Η ΕΡΤ3 ΣΤΟ 6ο ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

H ΕΡΤ μπορεί να έκλεισε, όμως τα έργα της ΕΡΤ3 ταξιδεύουν στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, μιας και οι διοργανωτές επέλεξαν για το διαγωνιστικό μέρος τα ντοκιμαντέρ της! Η ΕΡΤ3 συμμετέχει με τέσσερις παραγωγές της στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιείται  στο Λονδίνο από τις 7 έως τις 17 Οκτωβρίου 2013.

Οι διοργανωτές επέλεξαν για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ «Ξένη Χώρα» (FOREIGN LAND) από τη σειρά «Μια κληρονομιά», καθώς και τα «Ενθύμιον Θεσσαλονίκης» (Remembrance of Thessaloniki), «Οι μεγάλες μεταμορφώσεις- Όψεις της Θεσσαλονίκης στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα» (Major Transformations of Thessaloniki in the Early Decades of the Twentieth Century) και «People tell the story» από τη σειρά «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης».
Για πρώτη φορά φέτος, εκτός από τα βραβεία της επιτροπής, το βραβείο του κοινού από τα μέλη του Greek Film Lovers Club, θα απονεμηθεί τόσο σε ταινία, αλλά και σε
σενάριο (ειδικά για το διαγωνισμό σεναρίου). Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα www.greekfilmlovers.com
Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου 2013.

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

Τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων μεταδίδονται καθημερινά στη 13:00 και ολοκληρώνονται με την αθλητική ενημέρωση. Επιμελούνται: Χάρης Αρβανιτίδης, Χριστίνα Σιγανίδου, Νίκη Χατζηδημητρίου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Μακρής, Γιώργος Γεωργιάδης, Μπέλλα Θεριού, Μάχη Μαργαρίτη, Μεχμέτ Σερίφ, Γιάννης Δέλκος, ο Στέλιος Νικητόπουλος, Γιώργος Μαυρόπουλος.

Παράλληλα, θεματικές εκπομπές μεταδόθηκαν και μεταδίδονται καθημερινά στις 19:30, τις οποίες επιμελούνται ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (εκπομπή Λαβύρινθος), Λέλα Κεσίδου (εκπομπή Υγεία), Χάρης Αρβανιτίδης, Αριάδνη Παπαφωτίου, Σταύρος Πανούσης, Απόστολος Λυκεσάς και Βασίλης Πεκλάρης.  Κάθε Κυριακή στις 11:00 μεταδίδεται η εκπομπή για την εβδομάδα που πέρασε ALERT3 με τον Δημήτρη Μακρή και τη Χριστίνα Σιγανίδου, ενώ την αθλητική ενημέρωση επιμελείται ο Γιάννης Δέλκος.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00, πριν από τη θεματική, μεταδίδεται πολιτιστικό μαγκαζίνο με το Θανάση Γωγάδη και την Ελένη Κουρτίδου.

www.ertopen.com

www.thepressproject.gr

http://www.youtube.com/ERT3Social

http://www.youtube.com/channel/ERT3tv

Social Media

FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE: ERT3Social, ET3Social

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11/10/2013 - 17:58